
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.

Sestavine
- 1 rep morske žabe
- 200 g sredice dan ali dva starega belega kruha
- 4 listi žajblja
- nekaj vejic timijana
- nekaj vejic majarona
- 2 jajci
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- mešani mladi solatni listi
- oljčno olje
- 2 žlici jabolčnega kisa

To so razlike med vrstami jogurta
Spoznajte različne vrste jogurta – čvrsti, tekoči, grški, labneh ... Uporabite jih v kuhinji in odkrijte nove okuse z jogurtom v glavni vlogi.

Odlične ideje, kako uporabiti med v slanih jedeh
Čeprav se med v receptih običajno uporabi pri pripravi sladkih jedi kot bolj zdrava alternativa kristalnemu sladkorju, se odlično znajde tudi v slanih jedeh, pa naj gre za meso, omake, testenine ali solate.

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?
Sestavine
- 1 rep morske žabe
- 200 g sredice dan ali dva starega belega kruha
- 4 listi žajblja
- nekaj vejic timijana
- nekaj vejic majarona
- 2 jajci
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- mešani mladi solatni listi
- oljčno olje
- 2 žlici jabolčnega kisa
Postopek
Iz repa morske žabe izrežemo 4 fileje. Pripravimo sestavine za paniranje. Sredico kruha zdrobimo s sekljalnikom (lahko tudi s paličnim mešalnikom), da dobimo drobne mehke drobtine. Nasekljamo žajbelj, lističe timijana in majarona. Zelišča zmešamo z drobtinami.
V skledi razžvrkljamo jajci. Fileje solimo, popramo, povaljamo v moki, pomočimo v jajcih in povaljamo v zmesi svežih drobtin in zelišč. Odložimo jih na papir za peko ali aluminijasto folijo.
V primerni ponvi ali cvrtniku segrejemo olje in panirane ribe ocvremo. Odložimo jih na papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba.
Solato operemo, posušimo in začinimo z oljčnim oljem in jabolčnim kisom. Solimo, premešamo in postrežemo z ocvrtimi fileji.