
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.

Sestavine
- 1 rep morske žabe
- 200 g sredice dan ali dva starega belega kruha
- 4 listi žajblja
- nekaj vejic timijana
- nekaj vejic majarona
- 2 jajci
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- mešani mladi solatni listi
- oljčno olje
- 2 žlici jabolčnega kisa

Božansko meso, ki se kar topi v ustih
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

7 osvežilnih sladic, s katerimi se lahko sladkate ta vikend
Sladice niso le razvajanje za brbončice, ampak tudi priložnost za sprostitev in druženje ob skupni mizi, še posebej ob koncu tedna.

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.
Sestavine
- 1 rep morske žabe
- 200 g sredice dan ali dva starega belega kruha
- 4 listi žajblja
- nekaj vejic timijana
- nekaj vejic majarona
- 2 jajci
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- mešani mladi solatni listi
- oljčno olje
- 2 žlici jabolčnega kisa
Postopek
Iz repa morske žabe izrežemo 4 fileje. Pripravimo sestavine za paniranje. Sredico kruha zdrobimo s sekljalnikom (lahko tudi s paličnim mešalnikom), da dobimo drobne mehke drobtine. Nasekljamo žajbelj, lističe timijana in majarona. Zelišča zmešamo z drobtinami.
V skledi razžvrkljamo jajci. Fileje solimo, popramo, povaljamo v moki, pomočimo v jajcih in povaljamo v zmesi svežih drobtin in zelišč. Odložimo jih na papir za peko ali aluminijasto folijo.
V primerni ponvi ali cvrtniku segrejemo olje in panirane ribe ocvremo. Odložimo jih na papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba.
Solato operemo, posušimo in začinimo z oljčnim oljem in jabolčnim kisom. Solimo, premešamo in postrežemo z ocvrtimi fileji.