
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.

Sestavine
- 1 rep morske žabe
- 200 g sredice dan ali dva starega belega kruha
- 4 listi žajblja
- nekaj vejic timijana
- nekaj vejic majarona
- 2 jajci
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- mešani mladi solatni listi
- oljčno olje
- 2 žlici jabolčnega kisa

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 1 rep morske žabe
- 200 g sredice dan ali dva starega belega kruha
- 4 listi žajblja
- nekaj vejic timijana
- nekaj vejic majarona
- 2 jajci
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- mešani mladi solatni listi
- oljčno olje
- 2 žlici jabolčnega kisa
Postopek
Iz repa morske žabe izrežemo 4 fileje. Pripravimo sestavine za paniranje. Sredico kruha zdrobimo s sekljalnikom (lahko tudi s paličnim mešalnikom), da dobimo drobne mehke drobtine. Nasekljamo žajbelj, lističe timijana in majarona. Zelišča zmešamo z drobtinami.
V skledi razžvrkljamo jajci. Fileje solimo, popramo, povaljamo v moki, pomočimo v jajcih in povaljamo v zmesi svežih drobtin in zelišč. Odložimo jih na papir za peko ali aluminijasto folijo.
V primerni ponvi ali cvrtniku segrejemo olje in panirane ribe ocvremo. Odložimo jih na papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba.
Solato operemo, posušimo in začinimo z oljčnim oljem in jabolčnim kisom. Solimo, premešamo in postrežemo z ocvrtimi fileji.