
Medena krema z okusom lovora in pomaranče
Medena krema z okusom lovora in pomaranče

Sestavine
- ½ limone
- 100 g medu
- 1 vaniljev strok
- 150 g sladke smetane
- 5 žlic mleka
- nastrgana lupinica ½ neškropljene pomaranče
- 1 lovorov list
- 2 žlici sladkorja
- 2 rumenjaka
- pomarančne rezine in lovorovi listi za okras
- kanček limonovega soka
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- ½ limone
- 100 g medu
- 1 vaniljev strok
- 150 g sladke smetane
- 5 žlic mleka
- nastrgana lupinica ½ neškropljene pomaranče
- 1 lovorov list
- 2 žlici sladkorja
- 2 rumenjaka
- pomarančne rezine in lovorovi listi za okras
- kanček limonovega soka
Postopek
Manjšo kozico premažemo z razpolovljeno limono, potem pa damo vanjo polovico medu in na blagem ognju kuhljamo nekaj minut. Segret med nalijemo v ognjevarne modelčke. Vaniljev strok po dolgem prerežemo in postrgamo sredico.
Sladki smetani in mleku dodamo vaniljevo sredico in strok, nastrgano pomarančno lupino, lovorov list, sladkor in preostali med ter hitro zavremo. Zmes ohladimo na 50 °C, precedimo in z metlico za sneg vmešamo vanjo oba rumenjaka. Maso nalijemo v pripravljene modelčke in pokrijemo z aluminijasto folijo. Kremo poširamo v vodni kopeli v prej ogreti pečici pri 140 °C približno 40 minut. Modelčke vzamemo iz pečice, odstranimo folijo, in ko se krema ohladi, jo damo vsaj za eno uro v hladilnik.
Dobro ohlajeno kremo zvrnemo na desertne krožnike, okrasimo s pomarančnimi rezinami in lovorovimi listi ter ponudimo.