
Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino
Delikatesna priloga za jesen.
Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino
Delikatesna priloga za jesen.

Sestavine
- 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
- 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g kuhanega olupljenega kostanja
- sol
- poper
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
- 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g kuhanega olupljenega kostanja
- sol
- poper
Postopek
Kostanj drobno sesekljamo. Slanino narežemo na koščke in jo 10 minut brez maščobe pražimo v vroči ponvi, da postane hrustljava. Dodamo kostanj in ga pražimo toliko časa, da je lepo namaščen in začne dobivati barvo. Odstranimo ostanek maščobe, slanino in kostanj damo v skledo, da se ohladita.
Maslo z lopatko gladko zmešamo in vanj vmešamo slanino in kostanj. Začinimo ga s soljo in poprom ter shranimo v hladilniku.
Brstični ohrovt skuhamo v vreli osoljeni vodi, ga odcedimo, osušimo in preložimo v vročo servirno posodo. Na vroč ohrovt damo maslo s kostanjem in slanino, počakamo, da se zabela raztopi, premešamo in postrežemo.
Nasvet
Maslo s kostanjem in slanino lahko pripravimo 3 dni prej ali v zamrzovalniku hranimo do enega meseca.
Nasvet
Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.