
Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino
Delikatesna priloga za jesen.
Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino
Delikatesna priloga za jesen.

Sestavine
- 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
- 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g kuhanega olupljenega kostanja
- sol
- poper

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
- 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g kuhanega olupljenega kostanja
- sol
- poper
Postopek
Kostanj drobno sesekljamo. Slanino narežemo na koščke in jo 10 minut brez maščobe pražimo v vroči ponvi, da postane hrustljava. Dodamo kostanj in ga pražimo toliko časa, da je lepo namaščen in začne dobivati barvo. Odstranimo ostanek maščobe, slanino in kostanj damo v skledo, da se ohladita.
Maslo z lopatko gladko zmešamo in vanj vmešamo slanino in kostanj. Začinimo ga s soljo in poprom ter shranimo v hladilniku.
Brstični ohrovt skuhamo v vreli osoljeni vodi, ga odcedimo, osušimo in preložimo v vročo servirno posodo. Na vroč ohrovt damo maslo s kostanjem in slanino, počakamo, da se zabela raztopi, premešamo in postrežemo.
Nasvet
Maslo s kostanjem in slanino lahko pripravimo 3 dni prej ali v zamrzovalniku hranimo do enega meseca.
Nasvet
Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.