
Marinirana palamida na žaru s fižolovo solato s paradižnikom
Marinirana palamida na žaru s fižolovo solato s paradižnikom

Sestavine
- 4 kotleti palamide
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
solata
- 2 žlici limonovega soka
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g češnjevega paradižnika
- 1 majhna rdeča čebula
- 100 g rukole
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlički medu
- sol
- poper
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
- 4 kotleti palamide
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
solata
- 2 žlici limonovega soka
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g češnjevega paradižnika
- 1 majhna rdeča čebula
- 100 g rukole
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlički medu
- sol
- poper
Postopek
Strok česna olupimo in stremo. V globoko skledo damo kotlete palamide, jih pokapljamo z oljem in limonovim sokom in posujemo s česnom in rožmarinom. Kotlete obrnemo, da se obdajo z marinado. Skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik za pol ure, lahko pa tudi dlje.
Fižol odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo. Češnjevce narežemo na četrtine, čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V solatni skledi zmešamo fižol, paradižnik, čebulo in rukolo. Olje, limonov sok, gorčico, med, sol in poper damo v majhen kozarec za vlaganje, ga zapremo in pustimo do uporabe.
Pripravimo žar. Rešetke dobro segrejemo. Palamido vzamemo iz marinade, jo solimo in na zmerni vročini pečemo 2 minuti na vsaki strani; ne smemo je preveč speči, ker postane suha.
Preliv v kozarcu dobro pretresemo, prelijemo po solati in jo premešamo. Palamido postrežemo s solato.