© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
veal escalopes wrapped with proscuitto, sage and lemon (saltimbocca)let's eat more...vealin season

Saltimbocca (it. »skoči v usta«) je italijanska specialiteta; telečji zrezki, obloženi z rezinami pršuta, prepraženi na maslu, začinjeni z žajbljem in belim vinom.

Sestavine

  • 50 g moke
  • sol in poper
  • 3 telečji zrezki po pribl. 150 g
  • 6 listov žajblja
  • 6 rezin pršuta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • 2 dl desertnega vina marsala
  • sok ½ limone

ko postrežemo

  • pečen krompir
  • zelena solata
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g moke
  • sol in poper
  • 3 telečji zrezki po pribl. 150 g
  • 6 listov žajblja
  • 6 rezin pršuta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • 2 dl desertnega vina marsala
  • sok ½ limone

ko postrežemo

  • pečen krompir
  • zelena solata

Postopek

1

Moko pomešamo s soljo in poprom. Zrezke potolčemo, da so debeli približno 0,5 cm. Na vsak zrezek položimo list žajblja in ga ovijemo v dve rezini pršuta. Na vrh položimo še en žajbljev list in z dlanjo vse skupaj močno pritisnemo ob meso. Zrezke rahlo pomokamo z začinjeno moko.

2

V veliki ponvi segrejemo olje in maslo ter zrezke pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani. Preložimo jih na krožnik, v ponev pa vlijemo vino. Počasi kuhamo, da nastane omaka, pri tem pa postrgamo vse zapečene delce z dna ponve. V omako damo še limonov sok po okusu in pečene zrezke s pršutom in žajbljem ter jih segrejemo. Postrežemo jih s pečenim krompirjem in skledo zelene solate.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.