© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Malinove linške rezine

Malinove linške rezine

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 9–12 rezin
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lemon bars, raspberry linzer slice, toffee nut squares

Sestavine

  • 175 g moke
  • 50 g riževe moke
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g hladnega masla
  • 1 žlica mleka
  • 1 žlička mletega cimeta
  • ½ žličke mletih nageljnovih žbic
  • 8 žlic malinove marmelade
  • 2 žlički sladkorja
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 175 g moke
  • 50 g riževe moke
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g hladnega masla
  • 1 žlica mleka
  • 1 žlička mletega cimeta
  • ½ žličke mletih nageljnovih žbic
  • 8 žlic malinove marmelade
  • 2 žlički sladkorja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Plitev kvadraten pekač s stranico 21 ali 22 cm obložimo s papirjem za peko. V skledo damo navadno in riževo moko, sladkor in na kocke narezano maslo, ki ga s prsti vgnetemo v suhe sestavine, da dobimo fino drobtinasto zmes. Z jedilnim nožem vmešamo mleko, nato pa še cimet in nageljnove žbice. Tri četrtine mešanice damo v pekač in ga enakomerno pritisnemo ob dno. Pečemo 15 do 20 minut, da se zlato rjavo in hrustljavo speče.

2

V skledici zmešamo marmelado, da jo malo razrahljamo, nato z njo premažemo pečeno testo. Nanj nadrobimo preostalo mešanico za testo in pečemo še 5 do 10 minut, da se posip zlato rjavo obarva. Posujemo z 2 žlicama sladkorja in pustimo, da se v pekaču ohladi, nato narežemo na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.