
Makaronovo meso
Bolonjska omaka na hitro
Makaronovo meso
Bolonjska omaka na hitro

Sestavine
- 300 g mletega mesa
- 200 g čebule
- 4 žlice olja
- 3 stroki česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- ½ žlice paradižnikove mezge
- peteršilj
- sol
- poper
- nariban sir za posip (po želji)
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 300 g mletega mesa
- 200 g čebule
- 4 žlice olja
- 3 stroki česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- ½ žlice paradižnikove mezge
- peteršilj
- sol
- poper
- nariban sir za posip (po želji)
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo počasi pražimo približno 10 minut. Že na začetku jo solimo, da se lepše prepraži.
Na prepraženo čebulo položimo meso, dobro premešamo in ga z leseno lopatko med praženjem razdrobimo, da ni večjih kep. Po približno 10 minutah, ko je meso že lepo rjavo, dodamo sesekljan česen, premešamo in počakamo, da zadiši, nato dodamo sesekljane pelate, paradižnikovo mezgo in peteršilj. Solimo in popramo. Kuhamo še 15 minut, da se omaka zgosti.
Skuhamo testenine in jih postrežemo s pripravljeno polivko. Jed lahko izboljšamo z naribanim sirom.