© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lešnikovo-čokoladni namaz

Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!

Lešnikovo-čokoladni namaz

Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 kozarček
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lešnikovo-čokoladni namaz

Sestavine

  • 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • ½ žličke morske soli ali solnega cveta
  • 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)
moj naj recept19.jpg

Osvežilen recept: kumarična juha igralke Lučke Počkaj

»Kuham, kolikor je potrebno, saj kuhanje ni moja največja strast. Vendar sem zaradi različnih netolerantnosti zelo pozorna na prehrano in skušam čim večkrat sama pripraviti obroke. Najraje imam kaj preprostega, kot je denimo osvežilna kumarična juha, ki jo lahko pojemo toplo ali hladno,« razkriva igralka Lučka Počkaj.

Sestavine

  • 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • ½ žličke morske soli ali solnega cveta
  • 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Lešnike razporedimo na velik pekač, postavimo v pečico in pečemo 10 minut, medtem občasno pomešamo, da se ob robovih ne zažgejo. Ko se zlato rjavo obarvajo, jih vzamemo iz pečice in popolnoma ohladimo.

2

Lešnike stresemo v multipraktik, dodamo kakav v prahu, javorov sirup in sol ter meljemo 6 do 8 minut, da nastane gladek namaz. Če ga želimo razrahljati, dodamo nekaj lešnikovega olja in še malo zmeljemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.