
Lešnikovo-čokoladni namaz
Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!
Lešnikovo-čokoladni namaz
Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!

Sestavine
- 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
- 3 žlice kakava v prahu
- 2 žlici javorovega sirupa
- ½ žličke morske soli ali solnega cveta
- 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.

Osvežilen recept: kumarična juha igralke Lučke Počkaj
»Kuham, kolikor je potrebno, saj kuhanje ni moja največja strast. Vendar sem zaradi različnih netolerantnosti zelo pozorna na prehrano in skušam čim večkrat sama pripraviti obroke. Najraje imam kaj preprostega, kot je denimo osvežilna kumarična juha, ki jo lahko pojemo toplo ali hladno,« razkriva igralka Lučka Počkaj.

Pod žarom: kako izbrati pravo žerjavico za najboljši rezultat
Katera izbira za žerjavico je najboljša – naravni les, oglje ali briketi? Prednosti in slabosti za popolno peko na žaru.
Sestavine
- 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
- 3 žlice kakava v prahu
- 2 žlici javorovega sirupa
- ½ žličke morske soli ali solnega cveta
- 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Lešnike razporedimo na velik pekač, postavimo v pečico in pečemo 10 minut, medtem občasno pomešamo, da se ob robovih ne zažgejo. Ko se zlato rjavo obarvajo, jih vzamemo iz pečice in popolnoma ohladimo.
Lešnike stresemo v multipraktik, dodamo kakav v prahu, javorov sirup in sol ter meljemo 6 do 8 minut, da nastane gladek namaz. Če ga želimo razrahljati, dodamo nekaj lešnikovega olja in še malo zmeljemo.