Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lešnikovo-čokoladni namaz

Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!

Lešnikovo-čokoladni namaz

Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 kozarček
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • ½ žličke morske soli ali solnega cveta
  • 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)

Preberite tudi

Sestavine

  • 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • ½ žličke morske soli ali solnega cveta
  • 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Lešnike razporedimo na velik pekač, postavimo v pečico in pečemo 10 minut, medtem občasno pomešamo, da se ob robovih ne zažgejo. Ko se zlato rjavo obarvajo, jih vzamemo iz pečice in popolnoma ohladimo.

2

Lešnike stresemo v multipraktik, dodamo kakav v prahu, javorov sirup in sol ter meljemo 6 do 8 minut, da nastane gladek namaz. Če ga želimo razrahljati, dodamo nekaj lešnikovega olja in še malo zmeljemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.