
Lešnikovo-čokoladni namaz
Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!
Lešnikovo-čokoladni namaz
Tega slastnega namaza bo še prehitro zmanjkalo!

Sestavine
- 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
- 3 žlice kakava v prahu
- 2 žlici javorovega sirupa
- ½ žličke morske soli ali solnega cveta
- 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)
Preberite tudi

Aleluja, skoraj pozabljena slovenska postna jed
Aleluja, skoraj pozabljena postna jed iz olupkov repe, znova osvaja slovenske kuhinje in oživlja našo kulinarično dediščino.

Bogata potratna potica in še 15 receptov - od čokoladne do veganske
Se vam zdi, da je potica dolgočasna? Zbirka različnih potic, ki jih pečejo slovenska gospodinjstva je tako bogata, da se ne bi mogli bolj motiti. Imamo recepte!

Preizkušeni velikonočni recepti začinjeni s tradicijo
Andraške gospodinje na veliko noč prisegajo na klasiko – šunka v testu, pletenice, potica in vaje kot nekoč: generalko jedi opravijo vnaprej.
Sestavine
- 400 g blanširanih lešnikov (brez kožic)
- 3 žlice kakava v prahu
- 2 žlici javorovega sirupa
- ½ žličke morske soli ali solnega cveta
- 2–3 žličke lešnikovega olja (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Lešnike razporedimo na velik pekač, postavimo v pečico in pečemo 10 minut, medtem občasno pomešamo, da se ob robovih ne zažgejo. Ko se zlato rjavo obarvajo, jih vzamemo iz pečice in popolnoma ohladimo.
Lešnike stresemo v multipraktik, dodamo kakav v prahu, javorov sirup in sol ter meljemo 6 do 8 minut, da nastane gladek namaz. Če ga želimo razrahljati, dodamo nekaj lešnikovega olja in še malo zmeljemo.