
Kruhovi zvitki s čemaževim pirejem
Kruhovi zvitki s čemaževim pirejem

Sestavine
testo
- 450 g gladke pšenične moke
- 15 g kvasa
- 2,5 dl vode
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička soli
- 300 g mocarele
- 180 g pršuta (rezine)
čemažev pire
- 100 g čemaža
- 30 g praženih pinjol
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 6 žlic oljčnega olja
- 30 g naribanega parmezana
- papir za peko
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
testo
- 450 g gladke pšenične moke
- 15 g kvasa
- 2,5 dl vode
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička soli
- 300 g mocarele
- 180 g pršuta (rezine)
čemažev pire
- 100 g čemaža
- 30 g praženih pinjol
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 6 žlic oljčnega olja
- 30 g naribanega parmezana
- papir za peko
Postopek
Kvas pomešamo s sladkorjem in četrt litra vode. Vzhaja naj 10 minut, nato dodamo moko, olje in sol. Vse sestavine z nastavkom za gnetenje zgnetemo v gladko testo. Na pomokani delovni površini testo še ročno dobro pregnetemo, nato ga damo v skledo in pokrijemo s prozorno folijo. Testo naj vzhaja eno uro. Mocarelo dobro odcedimo in narežemo na tanke rezine.
Za čemažev pire operemo čemaž, ga osušimo in odrežemo peclje. Liste drobno narežemo in s preostalimi sestavinami (razen parmezana) v mešalniku zmeljemo v pire. Na koncu vmešamo nariban parmezan.

Na pomokani delovni površini testo hitro pregnetemo, nato pa razpolovimo. Polovici testa razvaljamo v pravokotnika, velika približno 30 x 15 cm. Vsak pravokotnik obložimo s polovico rezin mocarele in pršuta ter zvijemo. Robove močno stisnemo.

Pečico segrejemo na 200 °C. Oba zvitka položimo obrnjena z robom navzdol v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pustimo, da vzhajata še 20 minut. Pečemo ju v prej ogreti pečici približno 35 minut. Pečena kruhova zvitka narežemo na rezine in ponudimo s čemaževim pirejem.
