Kaj boste skuhali danes?
Kostanjeva torta
Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!
Kostanjeva torta
Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!
Sestavine
bisvit
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1,5 dl olja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 4 žlice kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
krema
- 5 dl sladke smetane
- 2 zavojčka utrjevalca za smetano
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g pretlačenega kostanja
- 1 lonček čokoladne glazure
za okras
- mandljevi lističi
- kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
bisvit
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1,5 dl olja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 4 žlice kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
krema
- 5 dl sladke smetane
- 2 zavojčka utrjevalca za smetano
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g pretlačenega kostanja
- 1 lonček čokoladne glazure
za okras
- mandljevi lističi
- kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem
Postopek
Kristalni sladkor penasto zmešamo z oljem in jajci. Moko zmešamo s kakavom, pecilnim praškom in soljo, presejemo na jajčno zmes in zmešamo. Maso napolnimo v tortni model s premerom 24 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.
Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo utrjevalec in jo čvrsto stepemo. Vmešamo sladkor v prahu, nato pa še pretlačen kostanj.
Ohlajen tortni biskvit vodoravno prerežemo in napolnimo s kostanjevo kremo.
Torto vsenaokrog namažemo s čokoladno glazuro, po obodu potresemo z mandljevimi lističi, okrasimo s kuhanimi glaziranimi kostanji in po želji okrasimo še s čokoladnimi nitkami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu
Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda
Marcipanove palčke
Velikonočni kolački s kokosom in belo čokolado
Presežke čokoladnih zajčkov in jajčk lahko spremenimo v odlične kolačke.