Kostanjeva torta

Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!

Kostanjeva torta

Iz kostanja lahko nastanejo čudovite sladice!

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12–14 kosov
Oznake
kostanj čokoladna glazura
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

bisvit

  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 1,5 dl olja
  • 4 jajca
  • 300 g moke
  • 4 žlice kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

krema

  • 5 dl sladke smetane
  • 2 zavojčka utrjevalca za smetano
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g pretlačenega kostanja
  • 1 lonček čokoladne glazure

za okras

  • mandljevi lističi
  • kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

bisvit

  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 1,5 dl olja
  • 4 jajca
  • 300 g moke
  • 4 žlice kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

krema

  • 5 dl sladke smetane
  • 2 zavojčka utrjevalca za smetano
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g pretlačenega kostanja
  • 1 lonček čokoladne glazure

za okras

  • mandljevi lističi
  • kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem

Postopek

1

Kristalni sladkor penasto zmešamo z oljem in jajci. Moko zmešamo s kakavom, pecilnim praškom in soljo, presejemo na jajčno zmes in zmešamo. Maso napolnimo v tortni model s premerom 24 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.

2

Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo utrjevalec in jo čvrsto stepemo. Vmešamo sladkor v prahu, nato pa še pretlačen kostanj.

3

Ohlajen tortni biskvit vodoravno prerežemo in napolnimo s kostanjevo kremo.

4

Torto vsenaokrog namažemo s čokoladno glazuro, po obodu potresemo z mandljevimi lističi, okrasimo s kuhanimi glaziranimi kostanji in po želji okrasimo še s čokoladnimi nitkami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.