
Sestavine
bisvit
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1,5 dl olja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 4 žlice kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
krema
- 5 dl sladke smetane
- 2 zavojčka utrjevalca za smetano
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g pretlačenega kostanja
- 1 lonček čokoladne glazure
za okras
- mandljevi lističi
- kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem
Preberite tudi

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Čebulni olupki: Zaklad v kuhinji, ki ga večina še vedno meče proč
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice
Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.
Sestavine
bisvit
- 200 g kristalnega sladkorja
- 1,5 dl olja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 4 žlice kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
krema
- 5 dl sladke smetane
- 2 zavojčka utrjevalca za smetano
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g pretlačenega kostanja
- 1 lonček čokoladne glazure
za okras
- mandljevi lističi
- kuhan kostanj, po želji glaziran s sladkorjem
Postopek
Kristalni sladkor penasto zmešamo z oljem in jajci. Moko zmešamo s kakavom, pecilnim praškom in soljo, presejemo na jajčno zmes in zmešamo. Maso napolnimo v tortni model s premerom 24 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.
Medtem pripravimo kremo. Smetani dodamo utrjevalec in jo čvrsto stepemo. Vmešamo sladkor v prahu, nato pa še pretlačen kostanj.
Ohlajen tortni biskvit vodoravno prerežemo in napolnimo s kostanjevo kremo.
Torto vsenaokrog namažemo s čokoladno glazuro, po obodu potresemo z mandljevimi lističi, okrasimo s kuhanimi glaziranimi kostanji in po želji okrasimo še s čokoladnimi nitkami.