
Sestavine
- 280 g razvaljanega listnatega testa
- 50 g parmezana
- moka za potresanje
- 1 jajce
za okras
- makova semena, semena črnike (črne kumine), sezamova semena ali semena zelene
- zrna črnega ali zelenega popra

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.
Sestavine
- 280 g razvaljanega listnatega testa
- 50 g parmezana
- moka za potresanje
- 1 jajce
za okras
- makova semena, semena črnike (črne kumine), sezamova semena ali semena zelene
- zrna črnega ali zelenega popra
Postopek
Parmezan nastrgamo. Pečico segrejemo na 220 °C. Testo odvijemo in ga potresemo z nekaj prgišči parmezana, nato ga prepognemo po polovici. Položimo ga na rahlo pomokano delovno površino in razvaljamo 2 mm na debelo. Razrežemo ga na trakove, široke 1 cm. Vsakega nekajkrat zvijemo, da oblikujemo kače.
Jajce razžvrkljamo. Kače položimo na papir za peko, jih premažemo z jajcem, potresemo s sirom in nazadnje posujemo s semeni za okras. Vsako kačo na enem koncu sploščimo in vanjo vtisnemo zrni popra, da oblikujemo oči. Pečemo jih 12 do 14 minut oziroma tako dolgo, da dobijo zlato skorjico. Nato pustimo, da se ohladijo. Kače lahko hranimo v nepredušno zaprti posodi do dva dni.