
Jogurtov sladoled z medeno grenivko
Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej
Jogurtov sladoled z medeno grenivko
Lahka sladica, ki jo pripravimo vnaprej

Sestavine
sladoled
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 1 l navadnega jogurta
medena grenivka
- 3 rdeče grenivke
- 4 žlice medu
- metini listi za okras
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
sladoled
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev strok
- 1 l navadnega jogurta
medena grenivka
- 3 rdeče grenivke
- 4 žlice medu
- metini listi za okras
Postopek
V skledo damo sladkor in ga zmešamo s sredico vaniljevega stroka. Prilijemo jogurt in mešamo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Mešanico vlijemo v aparat za pripravo sladoleda. Če ga nimamo, mešanico vlijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik za 1 uro. Sladoled vmes enkrat premešamo. Medtem pripravimo večji podolgovat model in ga obložimo s prozorno kuhinjsko folijo.
Še mehak, rahlo zamrznjen jogurtov sladoled dobro premešamo, nadevamo v pripravljen model, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure, da se strdi.
Medtem grenivke olupimo in narežemo na krhlje tako, da v skledo prestrežemo njihov sok; dobiti bi ga morali približno 2 dl. Damo ga v manjšo kozico in skupaj z medom kuhljamo približno 10 do 15 minut, da se zgosti in nastane sirup. Vmešamo grenivkine rezine in ohladimo.
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika približno 10 minut, preden ga postrežemo. Narežemo ga na rezine, prelijemo z medenimi rezinami grenivke z malo sirupa in okrasimo z listi mete.