© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi

Poseben velikonočni prigrizek

Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi

Poseben velikonočni prigrizek

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GefuEÿ?llte Eier in Sesam gebacken

Sestavine

  • 8 trdo kuhanih jajc
  • olje za cvrenje
  • solata

nadev

  • sol
  • poper
  • 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
  • 1 beljak
  • 1 žlica sladke smetane
  • zmlet rožmarin

panada

  • moka
  • 2 jajci
  • sezamova semena (svetla in temna)
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 8 trdo kuhanih jajc
  • olje za cvrenje
  • solata

nadev

  • sol
  • poper
  • 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
  • 1 beljak
  • 1 žlica sladke smetane
  • zmlet rožmarin

panada

  • moka
  • 2 jajci
  • sezamova semena (svetla in temna)

Postopek

1

Najprej pripravimo nadev. Dobro ohlajeno piščančje meso narežemo na drobne kocke. Dodamo beljak in smetano ter v multipraktiku zgnetemo v homogeno maso; začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Iz mase naredimo kot rumenjak velike kroglice in jih damo na hladno.

2

Kuhana jajca olupimo in po dolgem razpolovimo. Rumenjake odstranimo in prihranimo za nadaljnjo uporabo (lahko za okras ali za hladne omake). Pripravljene mesne kroglice nadevamo v jajčne polovice, pokrijemo s preostalimi polovicami, dobro stisnemo ter začinimo s soljo in poprom. Jajca paniramo v moki, jajcih in sezamu, nato pa ocvremo v zadostni količini vročega olja (90 °C).

3

Ocvrta nadevana jajca poberemo s penovko iz maščobe, jih odcedimo na papirnatem prtiču in ponudimo s solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.