
Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi
Poseben velikonočni prigrizek
Jajca z mesnim nadevom v sezamovi panadi
Poseben velikonočni prigrizek

Sestavine
- 8 trdo kuhanih jajc
- olje za cvrenje
- solata
nadev
- sol
- poper
- 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
- 1 beljak
- 1 žlica sladke smetane
- zmlet rožmarin
panada
- moka
- 2 jajci
- sezamova semena (svetla in temna)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 8 trdo kuhanih jajc
- olje za cvrenje
- solata
nadev
- sol
- poper
- 120 g kuhanega ali pečenega piščančjega mesa
- 1 beljak
- 1 žlica sladke smetane
- zmlet rožmarin
panada
- moka
- 2 jajci
- sezamova semena (svetla in temna)
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Dobro ohlajeno piščančje meso narežemo na drobne kocke. Dodamo beljak in smetano ter v multipraktiku zgnetemo v homogeno maso; začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Iz mase naredimo kot rumenjak velike kroglice in jih damo na hladno.
Kuhana jajca olupimo in po dolgem razpolovimo. Rumenjake odstranimo in prihranimo za nadaljnjo uporabo (lahko za okras ali za hladne omake). Pripravljene mesne kroglice nadevamo v jajčne polovice, pokrijemo s preostalimi polovicami, dobro stisnemo ter začinimo s soljo in poprom. Jajca paniramo v moki, jajcih in sezamu, nato pa ocvremo v zadostni količini vročega olja (90 °C).
Ocvrta nadevana jajca poberemo s penovko iz maščobe, jih odcedimo na papirnatem prtiču in ponudimo s solato.