
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo

Sestavine
- po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice rdečega vina
- 2 žlički sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- list želatine
- 2 vafljevi rolici za okras

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice rdečega vina
- 2 žlički sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- list želatine
- 2 vafljevi rolici za okras
Postopek
Grozdje operemo, odstranimo peclje, jagode pa razpolovimo. Po eno črno in belo grozdno jagodo olupimo in prihranimo za okras sladice.
Pripravimo dve kozici. V eni skuhamo do mehkega belo grozdje v belem vinu, v drugi pa črno grozdje v rdečem vinu. Tako belo kot črno grozdje posladkamo z žličko sladkorja. Kuhano grozdje ločeno pretlačimo skozi gosto sito, nato pa damo na hladno.
Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo. Polovično količino stepene smetane vmešamo v belo grozdno kašo, preostalo smetano pa v črno kašo. Želatino dobro ožmemo in raztopimo v topli vodni kopeli. V vsako kremo vmešamo po polovico raztopljene želatine. Vsako kremo damo v svojo brizgalno vrečko, nato pa kremi izmenično v plasteh nabrizgamo v ohlajena kozarca. Sladico okrasimo z grozdno jagodo in vafljevo rolico.