
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo

Sestavine
- po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice rdečega vina
- 2 žlički sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- list želatine
- 2 vafljevi rolici za okras

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- po 120 g črnega in belega grozdja (brez koščic)
- 4 žlice belega vina
- 4 žlice rdečega vina
- 2 žlički sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- list želatine
- 2 vafljevi rolici za okras
Postopek
Grozdje operemo, odstranimo peclje, jagode pa razpolovimo. Po eno črno in belo grozdno jagodo olupimo in prihranimo za okras sladice.
Pripravimo dve kozici. V eni skuhamo do mehkega belo grozdje v belem vinu, v drugi pa črno grozdje v rdečem vinu. Tako belo kot črno grozdje posladkamo z žličko sladkorja. Kuhano grozdje ločeno pretlačimo skozi gosto sito, nato pa damo na hladno.
Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo. Polovično količino stepene smetane vmešamo v belo grozdno kašo, preostalo smetano pa v črno kašo. Želatino dobro ožmemo in raztopimo v topli vodni kopeli. V vsako kremo vmešamo po polovico raztopljene želatine. Vsako kremo damo v svojo brizgalno vrečko, nato pa kremi izmenično v plasteh nabrizgamo v ohlajena kozarca. Sladico okrasimo z grozdno jagodo in vafljevo rolico.