
Hruškove tortice z jetrno klobaso
Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam
Hruškove tortice z jetrno klobaso
Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam

Sestavine
- 4 hruške (viljamovke)
- 100 g čebule
- 1 žlica masla
- 300 g jetrne klobase
- 2 stroka česna
- ščepec majarona
- sol
- poper
- 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
- 1,5 dl soka rdeče pese
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 20 g kristalnega sladkorja
- 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 4 hruške (viljamovke)
- 100 g čebule
- 1 žlica masla
- 300 g jetrne klobase
- 2 stroka česna
- ščepec majarona
- sol
- poper
- 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
- 1,5 dl soka rdeče pese
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 20 g kristalnega sladkorja
- 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras
Postopek
Hruške operemo, olupimo ter odstranimo peclje in peščišča, sadno meso pa narežemo na koščke. Hruške v pokriti kozici do mehkega zdušimo, nato pa z vilicami delno zmečkamo.
Čebulo narežemo na drobne kocke. V primerni ponvi jo na maslu skupaj z narezano jetrno klobaso dobro prepražimo. Česen olupimo, drobno narežemo in dodamo v ponev. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in majaronom.
Rezine toasta opečemo v vroči pečici do zlato rumene barve, nato pa iz pravokotnih izrežemo okrogle rezine.
Rezino toasta položimo v ustrezen kovinski obroč, na toast nadevamo plast mase z jetrno klobaso, nato pa plast hruškove mase.
Sok rdeče pese pomešamo z jabolčnim kisom in kristalnim sladkorjem ter povremo v sirup.
Tortice damo za 10 minut v pečico in jih pri 150 °C močno segrejemo, potem pa položimo na krožnike in odstranimo obroč. Okrasimo s pripravljenim sirupom in rdečo peso ter sveže naribanim hrenom in ponudimo.