
Goveji file v ovoju iz bučnic z rožmarinovim krompirjem
Goveji file v ovoju iz bučnic z rožmarinovim krompirjem

Sestavine
- 2 x 200 g govejega fileja (dva biftka)
- olje za pečenje
- 1 beljak
- 100 g bučnic
- 1 dl rdečega vina
- 1,25 dl desertnega vina (madeira)
- pest velikih kuhanih fižolov (laški fižol)
rožmarinov krompir
- sol
- poper
- 4 kuhani krompirji
- 1 vejica rožmarina
- olje in maslo za pečenje
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 x 200 g govejega fileja (dva biftka)
- olje za pečenje
- 1 beljak
- 100 g bučnic
- 1 dl rdečega vina
- 1,25 dl desertnega vina (madeira)
- pest velikih kuhanih fižolov (laški fižol)
rožmarinov krompir
- sol
- poper
- 4 kuhani krompirji
- 1 vejica rožmarina
- olje in maslo za pečenje
Postopek
Meso začinimo s soljo in poprom. Bučnice drobno nasekljamo. Fileja povaljamo najprej v stepenem beljaku, nato pa v nasekljanih bučnicah. Pečico segrejemo na 160 °C.
Fileja na obeh straneh hitro popečemo v ponvi na vročem olju, nato pa pečemo v pečici približno 12 minut (da bo meso v sredini rožnato).
Rožmarinov krompir pripravimo tako, da kuhan krompir narežemo na tanke rezine, nato pa na trakove. Z vejice rožmarina osmukamo lističe.
V teflonski ponvici močno segrejemo olje in maslo, dodamo krompir, začinimo s soljo in poprom ter dobro pretresemo. Ko krompir dobi lepo barvo, dodamo rožmarin in maslo, premešamo s kuhalnico in oblikujemo v dve pogačici. Krompirjevi pogačici na obeh straneh lepo popečemo.
Meso vzamemo iz pečice in ga pustimo nekaj časa počivati. Sok od pečenja zalijemo z rdečim vinom. Dodamo desertno vino in kuhan fižol. Omako nekoliko povremo in po želji začinimo. Fileja ponudimo s fižolovo omako na toplem krožniku. Zraven ponudimo rožmarinov krompir.