Fižolovi štruklji

Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Fižolovi štruklji

Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

testo

  • 500 g krompirja
  • 30 g masla
  • 150–200 g moke
  • 1 jajce

nadev

  • sol
  • 300 g suhega fižola
  • 2 jajci
  • 1 dl goste smetane
  • aluminijasta folija
  • olje za premaz

Preberite tudi

Sestavine

testo

  • 500 g krompirja
  • 30 g masla
  • 150–200 g moke
  • 1 jajce

nadev

  • sol
  • 300 g suhega fižola
  • 2 jajci
  • 1 dl goste smetane
  • aluminijasta folija
  • olje za premaz

Postopek

1

Fižol čez noč namočimo, naslednji dan pa skuhamo. Krompir operemo in neolupljenega skuhamo. Še toplega olupimo in pretlačimo. Solimo, dodamo maslo, in ko se ohladi, še jajca in moko. Na hitro zgnetemo v testo.

2

Nadev pripravimo tako, da fižol pretlačimo, ga zmešamo z jajcem in smetano ter rahlo solimo.

3

Testo položimo na z oljem namazano aluminijasto folijo in ga razvaljamo v pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, s pomočjo folije zvijemo in s folijo vred približno 20 minut kuhamo v slani vodi. Kuhane štruklje narežemo na rezine in postrežemo kot glavno jed h kislemu zelju z ocvirki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.