Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fajitas – govedina na žaru po mehiško

Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej

Fajitas – govedina na žaru po mehiško

Če imate čas, meso za fajitas položite v marinado že dan prej

Čas priprave 15 min + mariniranje in počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 goveji steaki, najbolje bržole, vsak po 250 g
  • 8 pšeničnih tortilj in priloge, ko postrežemo (glej povezave spodaj)
  • 1,5 dl kisle smetane (po želji)

marinada

  • sok 6 limet
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 2 žlički posušenega origana
  • 4 žličke mletega kumina
  • 2 žlički sveže mletega črnega popra
  • šopek koriandra ali peteršilja

Preberite tudi

Sestavine

  • 4 goveji steaki, najbolje bržole, vsak po 250 g
  • 8 pšeničnih tortilj in priloge, ko postrežemo (glej povezave spodaj)
  • 1,5 dl kisle smetane (po želji)

marinada

  • sok 6 limet
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 2 žlički posušenega origana
  • 4 žličke mletega kumina
  • 2 žlički sveže mletega črnega popra
  • šopek koriandra ali peteršilja

Postopek

1

Česen stremo, koriander ali peteršilj pa nasekljamo. Vse sestavine za marinado zmešamo v skledi. Steake položimo v plitvo posodo ali pekač in jih prelijemo z marinado. Steake obrnemo, da so enakomerno obdani z marinado, potem jih pustimo počivati vsaj eno uro ali pa jih pokrijemo in v hladilniku mariniramo 24 ur.

2

Žar segrejemo. Ko je dovolj vroč, s steakov obrišemo odvečno marinado in jih na vsaki strani pečemo 3 minute za srednje surove ali dlje, če želimo, da so bolj pečeni. Pustimo, da meso počiva 5 minut, nato tortilje pogrejemo na žaru, jih premažemo z zmečkanim črnim fižolom, obložimo z rezinami mesa, čebulo, papriko, s solato pico de gallo, omako gvakamole  in po želji še s kislo smetano. Tortilje zvijemo in ponudimo.

Nasvet

Če vreme ni primerno za žar, lahko meso spečemo tudi v vroči rebrasti ponvi. K fajitam se prileže tudi kozarec mehiškega koktajla michelada. Na krožnik stresemo 4 žlice soli. Stisnemo 6 limet. Robove štirih kozarcev pomočimo v limetin sok, nato pa v sol. V vsak kozarec damo nekaj kock ledu, nato sok razdelimo med kozarce in prelijemo z mehiškim pivom. Na koncu po želji dodamo kanec worcestrske omake ali tabaska.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.