
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.

Sestavine
tatar brancina
- 1 file brancina
- oljčno olje
- 1 šalotka
- nekaj kapljic limone
- koprc
- peteršilj in sveža krebuljica
pire in čips iz peteršiljeve korenine
- sol
- beli poper
- olje za cvrenje
- 300 g peteršiljeve korenine za pire
- 1,5 dl mleka
- 20 g masla
- 1 peteršiljeva korenina za čips
- 1 žlička sezama
- 1 beljak
- moka in drobtine panko za paniranje
- sveža zelišča in solatke

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
tatar brancina
- 1 file brancina
- oljčno olje
- 1 šalotka
- nekaj kapljic limone
- koprc
- peteršilj in sveža krebuljica
pire in čips iz peteršiljeve korenine
- sol
- beli poper
- olje za cvrenje
- 300 g peteršiljeve korenine za pire
- 1,5 dl mleka
- 20 g masla
- 1 peteršiljeva korenina za čips
- 1 žlička sezama
- 1 beljak
- moka in drobtine panko za paniranje
- sveža zelišča in solatke
Postopek
Brancinu odstranimo kožo in kosti, ga nasekljamo, primešamo sesekljano šalotko in zelišča, začinimo z limono, oljem, soljo in poprom. Polovico tatarja oblikujemo v žličnik, drugi polovici pa primešamo sezam in jo paniramo v moki, stepenem beljaku in drobtinah panko ter zelo hitro ocvremo v vročem olju – v sredini mora ostati še surov.
Pripravimo peteršiljev pire. Peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na kocke in v pokritem loncu skupaj z mlekom kuhamo do mehkega. Dodamo maslo in jo zmiksamo do gladkega pireja.
Čips pripravimo tako, da peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na zelo tanke rezine, ocvremo v vročem olju in solimo.
Zelišča in solatke po želji začinimo. Na krožnik namažemo plast peteršiljevega pireja in naj zložimo žličnik brancinovega tatarja, ocvrt brancinov tatar, peteršiljev čips, sveža zelišča in solatne liste. Jed pokapljajmo s kapljico peteršiljevega olja.