
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.

Sestavine
tatar brancina
- 1 file brancina
- oljčno olje
- 1 šalotka
- nekaj kapljic limone
- koprc
- peteršilj in sveža krebuljica
pire in čips iz peteršiljeve korenine
- sol
- beli poper
- olje za cvrenje
- 300 g peteršiljeve korenine za pire
- 1,5 dl mleka
- 20 g masla
- 1 peteršiljeva korenina za čips
- 1 žlička sezama
- 1 beljak
- moka in drobtine panko za paniranje
- sveža zelišča in solatke
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
tatar brancina
- 1 file brancina
- oljčno olje
- 1 šalotka
- nekaj kapljic limone
- koprc
- peteršilj in sveža krebuljica
pire in čips iz peteršiljeve korenine
- sol
- beli poper
- olje za cvrenje
- 300 g peteršiljeve korenine za pire
- 1,5 dl mleka
- 20 g masla
- 1 peteršiljeva korenina za čips
- 1 žlička sezama
- 1 beljak
- moka in drobtine panko za paniranje
- sveža zelišča in solatke
Postopek
Brancinu odstranimo kožo in kosti, ga nasekljamo, primešamo sesekljano šalotko in zelišča, začinimo z limono, oljem, soljo in poprom. Polovico tatarja oblikujemo v žličnik, drugi polovici pa primešamo sezam in jo paniramo v moki, stepenem beljaku in drobtinah panko ter zelo hitro ocvremo v vročem olju – v sredini mora ostati še surov.
Pripravimo peteršiljev pire. Peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na kocke in v pokritem loncu skupaj z mlekom kuhamo do mehkega. Dodamo maslo in jo zmiksamo do gladkega pireja.
Čips pripravimo tako, da peteršiljevo korenino olupimo, narežemo na zelo tanke rezine, ocvremo v vročem olju in solimo.
Zelišča in solatke po želji začinimo. Na krožnik namažemo plast peteršiljevega pireja in naj zložimo žličnik brancinovega tatarja, ocvrt brancinov tatar, peteršiljev čips, sveža zelišča in solatne liste. Jed pokapljajmo s kapljico peteršiljevega olja.