
Dušena telečja krača s paradižnikom in timijanom
Dušena telečja krača bo odlična na kak hladen siv dan
Dušena telečja krača s paradižnikom in timijanom
Dušena telečja krača bo odlična na kak hladen siv dan

Sestavine
- 1 velika telečja krača (pribl. 1,5 kg)
- 1 šop stebelne zelene
- 2 korenčka
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- oljčno olje
- 2 dl belega vina
- 1 pločevinka (400 g) olupljenega paradižnika (pelatov)
- 1 žlička sesekljanih timijanovih lističev
gremolata
- lupinica 1 bio limone
- 1 sesekljan strok česna
- 1 večji šopek peteršilja
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 1 velika telečja krača (pribl. 1,5 kg)
- 1 šop stebelne zelene
- 2 korenčka
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- oljčno olje
- 2 dl belega vina
- 1 pločevinka (400 g) olupljenega paradižnika (pelatov)
- 1 žlička sesekljanih timijanovih lističev
gremolata
- lupinica 1 bio limone
- 1 sesekljan strok česna
- 1 večji šopek peteršilja
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Stebelno zeleno narežemo na debele rezine, korenje na debele kolobarje, čebulo drobno sesekljamo. Kračo solimo in popramo. Segrejemo težko nepregorno kozico, dodamo kanec oljčnega olja in na njem popečemo kračo po vseh straneh. Vzamemo jo iz kozice.
V isto kozico damo stebelno zeleno, korenje in čebulo ter na precej visoki temperaturi pražimo, da se zelenjava začne mehčati in se rahlo obarva. Dodamo vino, paradižnik in timijan, zavremo in v kozico vrnemo še kračo. Pokrijemo s pokrovko in postavimo v pečico za 2 in pol do 3 ure. Po eni uri kračo obrnemo.
Za gremolato naribamo limonovo lupinico, olupimo in sesekljamo česen ter grobo sesekljamo peteršilj. Vse damo v skledico in zmešamo.
Preden postrežemo, kračo prelijemo z omako in posujemo z gremolato.