
Domači pečeni misliji (granola)
Domači pečeni misliji (granola)

Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g suhega kokosa
- 25 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g bučnih semen
- 50 g sesekljanih brazilskih oreškov
- 50 g indijskih oreškov
- 250 g sušenega tropskega sadja
- navadni jogurt, banana in med
- kokosovo olje (ali druga maščoba) za pekač

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g suhega kokosa
- 25 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g bučnih semen
- 50 g sesekljanih brazilskih oreškov
- 50 g indijskih oreškov
- 250 g sušenega tropskega sadja
- navadni jogurt, banana in med
- kokosovo olje (ali druga maščoba) za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač rahlo premažemo s kokosovim oljem in vanj stresemo premešane kosmiče, kokos, sladkor in bučna semena. Povrhu potresemo oreške. Pečemo 15 minut in pri tem vsakih 5 minut premešamo. Ko se sladkor začne topiti in so oreščki že rahlo popečeni, pekač vzamemo iz pečice in vsebino stresemo v večjo posodo. Pustimo, da se ohladi, nato primešamo suho sadje.
Skodelico napolnimo z jogurtom, posujemo z domačim mislijem in dodamo na kolobarje narezano banano ali drugo sveže sadje. Pokapamo z medom in ponudimo.