Kaj boste skuhali danes?
Fuži z jajčevci in maskarponejem
Okusen in hiter recept za testenine.
Fuži z jajčevci in maskarponejem
Okusen in hiter recept za testenine.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 200 g pancete
- 1 srednje velik jajčevec
- 250 g maskarponeja
- 400 g fužev
- 4 žlice nasekljanega peteršilja
- 4 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 200 g pancete
- 1 srednje velik jajčevec
- 250 g maskarponeja
- 400 g fužev
- 4 žlice nasekljanega peteršilja
- 4 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Jajčevec in panceto narežemo na centimeter velike kocke. V ponvi segrejemo olje in maslo. Dodamo panceto in jajčevec in na srednji temperaturi pražimo 5 minut, da postaneta zlato rjava in hrustljava. Občasno premešamo. Dodamo maskarpone, premešamo in kuhamo še 2 minuti. Nato omako solimo, popramo in odstavimo z ognja.
Medtem testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente in jih odcedimo. Zmešamo jih z omako, dodamo parmezan in peteršilj, vse še enkrat dobro premešamo in takoj postrežemo.