© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fuži z jajčevci in maskarponejem

Okusen in hiter recept za testenine.

Fuži z jajčevci in maskarponejem

Okusen in hiter recept za testenine.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fuzi z jajcevci in maskarponejem

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 200 g pancete
  • 1 srednje velik jajčevec
  • 250 g maskarponeja
  • 400 g fužev
  • 4 žlice nasekljanega peteršilja
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 200 g pancete
  • 1 srednje velik jajčevec
  • 250 g maskarponeja
  • 400 g fužev
  • 4 žlice nasekljanega peteršilja
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Jajčevec in panceto narežemo na centimeter velike kocke. V ponvi segrejemo olje in maslo. Dodamo panceto in jajčevec in na srednji temperaturi pražimo 5 minut, da postaneta zlato rjava in hrustljava. Občasno premešamo. Dodamo maskarpone, premešamo in kuhamo še 2 minuti. Nato omako solimo, popramo in odstavimo z ognja.

2

Medtem testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente in jih odcedimo. Zmešamo jih z omako, dodamo parmezan in peteršilj, vse še enkrat dobro premešamo in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.