
Čokoladno-lešnikov ledeni cheesecake
Čokoladno-lešnikov ledeni cheesecake

Sestavine
- 200 g koruznih kosmičev z medom in oreški
- 2 kozarca (po 400 g) čokoladnolešnikovega namaza
- 180 g polnomastnega kremnega sira
- 1 žlica popraženih in nasekljanih lešnikov za okras

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.

7 božanskih sladic, s katerimi boste izkoristili vsako figo na vrtu
Poletje je čas, ko nas narava razvaja z najrazličnejšim sadjem, a med najbolj prefinjenimi sadeži tega letnega časa so zagotovo fige.
Sestavine
- 200 g koruznih kosmičev z medom in oreški
- 2 kozarca (po 400 g) čokoladnolešnikovega namaza
- 180 g polnomastnega kremnega sira
- 1 žlica popraženih in nasekljanih lešnikov za okras
Postopek
Koruzne kosmiče in pol kozarca čokoladno-lešnikovega namaza damo v skledo in dobro zmešamo – nič za to, če pri tem zdrobimo kosmiče. Mešanico pritisnemo ob dno modela za torte premera 23 cm.
V drugi skledi gladko stepemo kremni sir, nato vanj vmešamo preostali čokoladno-lešnikov namaz. Mešanico razporedimo na podlago iz kosmičev, jo poravnamo in model tesno zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v zamrzovalnik čez noč.
Torto vzamemo iz zamrzovalnika 30 minut pred postrežbo oziroma počakamo toliko časa, da jo lahko narežemo z ostrim nožem. Ob robu jo posujemo z lešniki, narežemo in ponudimo.
Nasvet
Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta se v zamrzovalniku obdrži 1 mesec.