
Sestavine
- 150 g čokoladnega namaza
- 50 g moke
- 2 jajci
- 4 žličke oljčnega olja z aromo mandarine (ali pomaranče)
- 4 žličke čokoladnega namaza (za okras)
- 1 žlička aromatiziranega oljčnega olja za modle
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Preberite tudi

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.
Sestavine
- 150 g čokoladnega namaza
- 50 g moke
- 2 jajci
- 4 žličke oljčnega olja z aromo mandarine (ali pomaranče)
- 4 žličke čokoladnega namaza (za okras)
- 1 žlička aromatiziranega oljčnega olja za modle
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici nekoliko segrejemo čokoladni namaz, da postane gosto tekoč, vendar še ni vroč. V skledi penasto stepemo jajci, dodamo čokoladni namaz in še enkrat stepemo. Nato dodamo moko in jo vmešamo, da se poveže s penasto maso.
Štiri modle premera 7 cm, globoke 5 cm, premažemo z oljem in jih napolnimo s pripravljeno maso. Pečemo jih 10 minut in še vroče zvrnemo na krožnike. Vsakega pokapljamo z aromatiziranim oljčnim oljem in obložimo z žličko čokoladnega namaza. Počakamo, da se čokoladni namaz na vroči sladici raztopi, in sladico postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.