
Sestavine
- 150 g masla in še malo za model
- 150 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 žlici strjenega medu
- 1 žlica mletega cimeta
- 150 g ovsenih kosmičev
- 85 g kokosove moke
- 85 g sezamovih semen
- 50 g sončničnih semen
- 1 žlica moke
- 85 g indijskih oreškov (ali orehov)

'Meal prep' ideje: pripravite obroke za več dni vnaprej!
Je pred vami naporen teden, ko ne bo časa za pripravo hrane? Bi vikend raje preživeli z družino in prijatelji, namesto za štedilnikom? Potem pripravite obroke vnaprej, prihranite čas in izboljšajte svojo prehrano!

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.
Sestavine
- 150 g masla in še malo za model
- 150 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 žlici strjenega medu
- 1 žlica mletega cimeta
- 150 g ovsenih kosmičev
- 85 g kokosove moke
- 85 g sezamovih semen
- 50 g sončničnih semen
- 1 žlica moke
- 85 g indijskih oreškov (ali orehov)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Pravokoten model za kolače, velik 20 x 30 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. V veliki teflonski kozici stopimo maslo, dodamo sladkor, med in cimet ter z leseno kuhalnico mešamo pri nizki temperaturi 5 do 10 minut oziroma tako dolgo, da se sladkor raztopi.
Odstavimo in vmešamo preostale sestavine, da so dobro prekrite z masleno-cimetovo mešanico. Stresemo v model in pritisnemo ob dno, da dobimo enakomerno debelo plast. Pečemo 25 do 30 minut, da postane površina zlato rjava. Pustimo, da se pecivo 5 minut ohlaja, nato po površini zarežemo kvadrate; peciva ne jemljemo iz modla, dokler se povsem ne ohladi, ker bi se razlomilo. V dobro zaprti posodi se ohrani dva dni.