
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek

Sestavine
- 250 g polnozrnatih piškotov
- 100 g masla
- 600 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 1,5 dl sladke smetane
- semena enega granatnega jabolka in pomarančni fileji za okras

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 250 g polnozrnatih piškotov
- 100 g masla
- 600 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 1,5 dl sladke smetane
- semena enega granatnega jabolka in pomarančni fileji za okras
Postopek
Piškote grobo zdrobimo – lahko jih damo v vrečko in jih povaljamo z valjarjem ali pa jih grobo zmeljemo v multipraktiku. Zdrobljene piškote damo v skledo in jim prilijemo stopljeno maslo, premešamo in s piškotno maso, ki jo potlačimo s prsti ali hrbtno stranjo žlice, obložimo model za torte premera 23 cm. Tortno podlago pol ure hladimo v hladilniku.
Kremni sir, naribano pomarančno lupinico, mleko in sladkor v prahu damo v skledo in z električnim mešalnikom mešamo, da dobimo gladko maso. Dodamo sladko smetano in stepamo, da dobimo gosto kremo. Kremo prelijemo po piškotni podlagi in jo poravnamo. Torto postavimo vsaj za 4 ure nazaj v hladilnik, lahko tudi čez noč.
Izrežemo fileje iz pomaranč, katerih lupino smo prej naribali za kremo. Pomaranči obrežemo vrh in dno, jo postavimo na desko in z ostrim nožem obrežemo ostanek lupine, tako da na pomaranči ne ostane nič bele kožice. Nato zarežemo med krhlji in iz membran izločimo pomarančne fileje. Pred postrežbo torto okrasimo s pomarančnimi fileji in semeni granatnega jabolka.