© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češki vzhajani kruhovi cmoki

Kruhovi cmoki so odlični kot priloga mesnim jedem.

Češki vzhajani kruhovi cmoki

Kruhovi cmoki so odlični kot priloga mesnim jedem.

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ceski-vzhajani-kruhovi-cmoki-A_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 rezine belega kruha
  • 500 g gladke moke
  • 1 jajce
  • 25 g kvasa
  • 2 dl mleka
  • 1 dl mineralne vode
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica masla
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 3 rezine belega kruha
  • 500 g gladke moke
  • 1 jajce
  • 25 g kvasa
  • 2 dl mleka
  • 1 dl mineralne vode
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica masla

Postopek

1

Kruh narežemo na centimeter velike kocke. V skledo presejemo moko; dodamo jajce in narezan kruh.

2

Kvas raztopimo v toplem mleku in ga dodamo k moki. Sestavine zgnetemo v gladko testo; med gnetenjem postopoma dodajamo mineralno vodo. Testo oblikujemo v kepo, ga damo nazaj v skledo, pomokamo in pokrito pustimo na toplem vzhajati 2 uri.

3

Vzhajano testo ponovno pregnetemo in razdelimo na 4 dele. Testo oblikujemo v štiri približno 15 centimetrov dolge in 2 do 3 centimetre debele štručke. Štručke položimo na pomokano delovno površino, pokrijemo in pustimo vzhajati približno 10 minut.

4

V veliki kozici zavremo zadostno količino posoljene vode, ki smo ji dodali žlico masla. Testene štručke rahlo kuhljamo v pokriti kozici približno 20 minut; med kuhanjem jih ne odkrivamo. Po 18 minutah kuhanja naredimo preizkus. Štručko previdno vzamemo iz vode in z vilicami večkrat prebodemo, da para lahko uide. Štručko prerežemo s kuhinjsko vrvico in preverimo, ali je testo kuhano, sicer ga damo nazaj v vodo in še nekaj časa rahlo kuhljamo.

ceski-vzhajani-kruhovi-cmoki-1_318x220_acf_cropped
5

Ko so češki kruhovi cmoki dovolj kuhani, jih poberemo iz vode, dobro odcedimo in narežemo na rezine.

Nasvet

Cmoki odlično teknejo z različnimi omakami in kuhano govedino.

Priljubljeni recepti

Losos v pršutovi srajčici s sladkim krompirjem

Losos s pršutom je odlična ideja!

Enostavno

Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato

Steak in krompir sta najboljši par!

1 h
Enostavno

Prebranec

Prebranec ali pasulj- značilna balkanska jed.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.