
Čatni s poletno zelenjavo in jabolki
Okus po poletju iz kozarca
Čatni s poletno zelenjavo in jabolki
Okus po poletju iz kozarca

Sestavine
- 1 1⁄2 kg mešanice rdeče paprike, jajčevcev in bučk
- 500 g zrelega paradižnika
- 500 g čebule
- 500 g jabolk
- 5 dl belega vinskega kisa
- 2 žlički črnih gorčičnih semen
- 2 žlički rahlo zdrobljenih koriandrovih semen
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 2 žlički soli
- 1 rdeč čili (po želji – če ne maramo, da je zelo pekoče, odstranimo semena)
- 300 g svetlo rjavega sladkorja

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 1 1⁄2 kg mešanice rdeče paprike, jajčevcev in bučk
- 500 g zrelega paradižnika
- 500 g čebule
- 500 g jabolk
- 5 dl belega vinskega kisa
- 2 žlički črnih gorčičnih semen
- 2 žlički rahlo zdrobljenih koriandrovih semen
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 2 žlički soli
- 1 rdeč čili (po želji – če ne maramo, da je zelo pekoče, odstranimo semena)
- 300 g svetlo rjavega sladkorja
Postopek
Paprike, jajčevce in bučke narežemo na majhne koščke. Lahko jih tudi le grobo narežemo in nato sesekljamo v kuhinjskem strojčku. Paradižnike olupimo in sesekljamo. Čebulo drobno sesekljamo. Jabolka olupimo, jim izrežemo peščišče in sesekljamo. Vse damo v veliko široko ponev, dodamo kis, sol, gorčična in koriandrova semena, papriko in po želji še čili. Zavremo in nežno kuhamo 25 do 30 minut, da je vsa zelenjava zelo mehka, medtem ves čas mešamo.
Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi, nato kuhamo še toliko časa, da se čatni zgosti in postane kašast. Z njim napolnimo tople sterilizirane kozarce, jih zapremo in označimo z nalepko.