
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli

Tomaž Kavčič: "Zame so vsi gostje enaki"
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane je četrta generacija v gostilni Pri Lojzetu, ki je v Dvorcu Zemono iz 17. stoletja v Vipavski dolini..

Top 5: Ocvrti lignji in druge morske jedi na hitro
Morsko ni nujno zapleteno. Nekatere najboljše 'fast food' jedi so morske. Pomislite le na 'fish&chips' in ocvrte lignje. Ali pa na katerega od naslednjih predlogov.

Ljubljanska picerija med najboljšimi 30 v Evropi
Pop’s Pizza iz Ljubljane je znova med najboljšimi na svetu. Kaj je skrivnost njihove popolne napolitanske pice?
Sestavine
- 1 kg bučk
- 2 rdeči papriki
- 2 žlici olja
- 50 g svežega hrena
- 3 žlice začimb za vlaganje (gorčična semena, lovorov list, poprova zrna, klinčki, piment, koprova semena)
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 l zeliščnega kisa (npr. pehtranov kis)
- 2 žlici soli
Postopek
Bučke operemo, konce odrežemo, bučke pa narežemo na 3 cm dolge kose. Z majhnim ali kroglastim nožem izdolbemo bučkino meso tako, da ostane približno centimeter širok rob.
Papriki razpolovimo, očistimo, operemo, narežemo na rezine in hitro zdušimo na vročem olju. Hren olupimo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 80 °C.
Dušene rezine paprike zvijemo in z njimi napolnimo izdolbene bučke. V čiste kozarce nadevamo v plasteh polnjene bučke, hrenove rezine in začimbe za vlaganje. Kis, sladkor in sol zavremo ter zlijemo na bučke. Kozarce zapremo in jih v pečici ali loncu za vkuhavanje pasteriziramo približno 40 minut pri 80 °C.