Kaj boste skuhali danes?
Bučke s česnom, vložene v oljčnem olju
Bučke s česnom, vložene v oljčnem olju
Sestavine
- 1 kg majhnih bučk
- 0,5 l brezbarvnega alkoholnega kisa
- 2 glavici česna
- 4–5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- svež feferon po želji (po želji)
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 1 kg majhnih bučk
- 0,5 l brezbarvnega alkoholnega kisa
- 2 glavici česna
- 4–5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- svež feferon po želji (po želji)
Postopek
Bučke skrbno operemo in jih narežemo na tanke kolobarje (debeline 2 mm). Glavici česna razdelimo na stroke, jih olupimo in drobno nasekljamo.
Kis zavremo s pol litra vode in v mešanici bučke blanširamo v manjših količinah 1 minuto, da ostanejo hrustljave. Pazimo, da v posodo ne damo preveč bučk hkrati. S penovko jih poberemo iz lonca in prestavimo na cedilo, v lonec pa damo drugi del bučk. Postopek nadaljujemo, dokler ne zblanširamo vseh bučk, nato jih dobro odcedimo.
V kozarec za vlaganje nalijemo malce oljčnega olja, na dno zložimo dve do tri plasti bučk, malce solimo, popramo in potresemo z nekaj česna. Prelijemo z malo oljčnega olja in postopek ponovimo – zložimo dve do tri plasti bučk, solimo, popramo, dodamo česen in olje. Če so nam bolj všeč pekoči okusi, lahko dodamo tudi nekaj tankih rezin opranega svežega feferona. Ko kozarec napolnimo skoraj do vrha, prilijemo še malo oljčnega olja, da so zagotovo vse bučke prekrite, in zapremo. Tako vložene bučke hranimo v temnem in suhem prostoru, poskusimo pa jih lahko že po treh dneh.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo
Narastek z rogljički
Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda