Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bosanski lonec

Bosanski lonec

Čas priprave 15 min + 4 ur dušenja
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
BOSANSKI LONEC G IMG_76040000

Sestavine

  • 1 kg mlade govedine
  • 1 kg jagnjetine
  • 1,2 kg krompirja
  • 4 čebule
  • 400 g stročjega fižola
  • 6 korenčkov
  • 2 glavici česna
  • sol
  • 10 nageljnovih žbic
  • 20 zrn popra
  • velik šop peteršilja
  • 10 vejic zelene
  • 1 l vode
  • 6 paradižnikov

Sestavine

  • 1 kg mlade govedine
  • 1 kg jagnjetine
  • 1,2 kg krompirja
  • 4 čebule
  • 400 g stročjega fižola
  • 6 korenčkov
  • 2 glavici česna
  • sol
  • 10 nageljnovih žbic
  • 20 zrn popra
  • velik šop peteršilja
  • 10 vejic zelene
  • 1 l vode
  • 6 paradižnikov

Postopek

1

Meso narežemo na srednje velike kose. Krompirje razpolovimo, čebulo narežemo na krhlje, stročji fižol prepolovimo, korenje narežemo na debele kolobarje, peteršilj in zeleno sesekljamo. Česen pustimo neolupljen. Paradižnik narežemo na rezine.

BOSANSKI LONEC A IMG_7564000
2

V kotliček naložimo plast zelenjave, nanjo plast mesa in oboje posolimo. Dodamo nekaj nageljnovih žbic, neolupljenih strokov česna in poprovih zrn ter posujemo s peteršiljem in zeleno. Nadaljujemo z zlaganjem, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zalijemo z vodo, na vrh pa razporedimo paradižnik.

BOSANSKI LONEC B IMG_7566000
3

Kotliček pokrijemo in dobro zatesnimo z močno aluminijasto folijo ter na majhnem ognju dušimo 4 do 5 ur.

BOSANSKI LONEC

Nasvet

V bosanski lonec lahko dodamo različno zelenjavo: zelje, ohrovt, papriko, bučke  … Zelenjavo vedno narežemo na velike kose.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.