
Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci
Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci

Sestavine
- 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
- 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
- 8 rezin dimljene slanine ali pancete
- 4 račja jajca*
- sol
- poper

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
- 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
- 8 rezin dimljene slanine ali pancete
- 4 račja jajca*
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici močno segrejemo. Špargljem odstranimo olesenele konce in jih zavržemo. Kruh narežemo na 12 podolgovatih trakov oziroma vojačkov, malo krajših od špargljev.
Na vsako kruhovo palčko položimo špargelj in oboje skupaj tesno ovijemo z rezino slanine. Zavitke položimo na pekač, jih začinimo in pod vročim žarom v pečici pečemo 15 minut, da se slanina hrustljavo zapeče.
V kozici zavremo osoljeno vodo in v njej približno 7 minut kuhamo račja jajca, da je beljak kuhan, rumenjak pa tekoč. Jajca takoj postrežemo skupaj s toplimi špargljevimi vojački, ki jih pomakamo v rumenjak.
Nasvet
Namesto račjih jajc lahko uporabite kokošja, ki pa so manjša od račjih in jih v mehko kuhate le 3 do 4 minute.