© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci

Špargljevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
belusevi vojački v slanini z mehko kuhanimi jajci

Sestavine

  • 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
  • 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
  • 8 rezin dimljene slanine ali pancete
  • 4 račja jajca*
  • sol
  • poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 8 zelenih špargljev (približno 300 g)
  • 4 tanke dolge rezine rustikalnega kruha
  • 8 rezin dimljene slanine ali pancete
  • 4 račja jajca*
  • sol
  • poper

Postopek

1

Žar v pečici močno segrejemo. Špargljem odstranimo olesenele konce in jih zavržemo. Kruh narežemo na 12 podolgovatih trakov oziroma vojačkov, malo krajših od špargljev.

2

Na vsako kruhovo palčko položimo špargelj in oboje skupaj tesno ovijemo z rezino slanine. Zavitke položimo na pekač, jih začinimo in pod vročim žarom v pečici pečemo 15 minut, da se slanina hrustljavo zapeče.

3

V kozici zavremo osoljeno vodo in v njej približno 7 minut kuhamo račja jajca, da je beljak kuhan, rumenjak pa tekoč. Jajca takoj postrežemo skupaj s toplimi špargljevimi vojački, ki jih pomakamo v rumenjak.

Nasvet

Namesto račjih jajc lahko uporabite kokošja, ki pa so manjša od račjih in jih v mehko kuhate le 3 do 4 minute.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.