
Sestavine
- 50 g zmehčanega masla
- 40 g svetlega sladkorja muskovado
- 1–2 žlici melase
- 1–2 žlici ruma
- ščep cimeta
- 6 neolupljenih banan
- sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)
Preberite tudi

BBQ učne urice pri Simonu
V Notranjih Goricah pri Simon's BBQ bo 22. aprila potekala mala šola dimljenja.

Kako hitro olupiti pirhe? Ocenjujemo uspešnost tehnik lupljenja
Odkrijte hitre in preproste trike, kako enostavno in hitro olupiti trdo kuhana jajca. Se strinjate z našo oceno uspešnosti?

Kako dolgo so užitna trdo kuhana jajca?
Čeprav ste ponosni na vaše lepo pobarvane pirhe, ki krasijo mizo, nikar ne tvegajte. Kako dolgo lahko pirhe hranite na mizi in kdaj jih je bolje ne pojesti?
Sestavine
- 50 g zmehčanega masla
- 40 g svetlega sladkorja muskovado
- 1–2 žlici melase
- 1–2 žlici ruma
- ščep cimeta
- 6 neolupljenih banan
- sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)
Postopek
Zmešamo maslo, sladkor in melaso ter dodamo še rum in cimet. Vzdolž notranje krivine banan naredimo zarezo v kožo – pazimo, da je ne prerežemo do konca. V vsako zarezo v koži damo žličko začinjenega masla.
Banane s krivino navzgor – da se maslo ne bo izcejalo, ko se bo topilo – položimo na posamezne liste aluminijaste folije, dovolj velike, da bomo lahko banane zavili vanje. Folijo zmečkamo, da dobimo zavitke, in jih položimo neposredno na žerjavico za 15 minut, med peko jih enkrat obrnemo. Banane morajo biti lepljive in karamelizirane; eno preverimo in po potrebi pečemo malo dlje. Ponudimo s kepico sladoleda.