Sobotni recept: Pečena vrtnica
Ponujamo vam recept, ki tudi na izgled pritegne.

Sestavine (za 4 porcije):
400 g mletega svinjskega mesa
1 čebula
1 strok česna
ščepec zdrobljene kumine
sol
mleti črni poper
mleta paprika
majaron
100 ml mleka
1 žlica drobtin
4 kisle kumare
100 g češnjevega paradižnika
kuhan krompir
Priprava:
V skledo damo mleto meso, dodamo drobno sesekljano čebulo in česen, začinimo s kumino, soljo, poprom, papriko in majaronom ter premešamo, dodamo mleko in drobtine. Pripravljeno zmes napolnimo v pekače. Klobase na vrhu prerežemo in damo na mešanico z mletim mesom. Pečemo pri 170 °C približno 35 minut, da se zlato rjavo zapeče. Paradižnike in kumarice nabodemo na zobotrebce in jih zapičimo v klobase. Postrežemo s krompirjem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se