© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Pečena vrtnica


vestnik
Tina Lucu
12. 7. 2025, 12.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ponujamo vam recept, ki tudi na izgled pritegne.

meatlof.jpg
profimedia LIZA MAJA
Pečena vrtnica.

Sestavine (za 4 porcije):

400 g mletega svinjskega mesa
1 čebula
1 strok česna
ščepec zdrobljene kumine
sol
mleti črni poper
mleta paprika
majaron
100 ml mleka
1 žlica drobtin
4 kisle kumare
100 g češnjevega paradižnika
kuhan krompir

Priprava:
V skledo damo mleto meso, dodamo drobno sesekljano čebulo in česen, začinimo s kumino, soljo, poprom, papriko in majaronom ter premešamo, dodamo mleko in drobtine. Pripravljeno zmes napolnimo v pekače. Klobase na vrhu prerežemo in damo na mešanico z mletim mesom. Pečemo pri 170 °C približno 35 minut, da se zlato rjavo zapeče. Paradižnike in kumarice nabodemo na zobotrebce in jih zapičimo v klobase. Postrežemo s krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.