© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Njoki z lososom v gorčični omaki


vestnik
Milka Kleč
27. 9. 2025, 11.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tokrat vam ponujamo recept, ki v hladnejših dneh poboža brbončice.

njoki z lososom
Profimedia
Njoki z lososom v gorčični omaki.

Sestavine za 4 osebe:

350 g njokov

600 g lososa

sol, poper

1 kumara

1 čebula

1 šopek peteršilja

2 žlici masla

300 ml zelenjavne jušne osnove

150 ml smetane

3–4 žličke gorčice

Priprava:

Lososa narežemo na večje koščke in rahlo solimo. Kumaro olupimo, odstranimo semena in narežemo na koščke. Čebulo in peteršilj sesekljamo. Njoke skuhamo v slani vodi. V ponvi segrejemo žlico masla ter popražimo čebulo in koščke kumar. Zalijemo z juho, solimo, popramo. Dušimo dve ali tri minute. Na preostalem maslu popečemo lososa. Lososa, smetano in gorčico dodamo čebuli in kumaram ter tri minute dušimo. Potresemo s peteršiljem. Omako zmešamo z njoki in postrežemo.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.