Pomladni čupavci: kokosove kocke z marmelado
Dobri stari čupavci, tokrat v pomladni preobleki. Sočen biskvit, limonova krema, marmelada in pri čupavcih nepogrešljivi kokos

Biskvitne kocke, oblite s čokolado in povaljane v kokos, so bile nekoč stalnica vseh otroških praznovanj, kofetkanj utrujenih mam in skrita pregreha očetov, ki so jih na skrivaj jemali iz hladilnika. V naši balkanski regiji jim pravimo čupavci, ker zaradi kokosa delujajo kosmati in skuštrani - čupavi. Čeprav bi po imenu sodeč lahko mislili, da je to tradicionalna sladica naše skupne države, poznajo čupavce tudi drugod po svetu. Angleško govoreči sladkosnedi jim pravijo lamingtons.
Ker prihajajo topli dnevi, smo pripravili recept za čupavce, ki so nekoliko bolj osvežilni - obliti s tekočo malinovo marmelado. Za tiste, ki imate radi klasiko, jih potopite v stopljeno čokolado, pomešano z mlekom in stopljenim maslom(4 dl mleka, 250 g čokolade in 50 g masla), za vse, ki obožujete izzive, pa smo dodali tudi recept za limonovo jajčno kremo. Limona in kokos sta odlična kombinacija!
RECEPT
PREBERITE TUDI
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se