Kaj boste skuhali danes?
Vroč jabolčni punč
V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.
Vroč jabolčni punč
V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.
Sestavine
- 2 l jabolčnega soka
- 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
- ščep mletih klinčkov
- ½ naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički vaniljeve arome
- 8 žličk vaniljevega sladoleda
- temni rum (po želji)
Najslastnejše med vsemi kroglicami
Svetovne kuhinje poznajo obilico raznovrstnih jedi v obliki kroglic. Bi lahko izbrali najbolj slastno med njimi?
Pozabite na potico, to je hit sladica tega decembra
Praznična različica klasike: tiramisu panettone navduši z bogatim okusom, kremno teksturo in čokoladnim zaključkom. Preprost recept za 8 do 10 oseb.
Pozabljena korenovka za juhe, sladice in vse jedi vmes
Pastinak je korenovka z dolgo tradicijo, ki je osvojila naša srca (in želodce). Njegov sladek rahlo oreškast okus je odlična osnova za številne jedi.
Sestavine
- 2 l jabolčnega soka
- 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
- ščep mletih klinčkov
- ½ naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički vaniljeve arome
- 8 žličk vaniljevega sladoleda
- temni rum (po želji)
Postopek
Jabolčni sok, cimet, mlete klinčke, muškatni orešek in vaniljevo aromo damo v večjo kozico. Mešanico segrejemo, da rahlo zavre.
Vroč jabolčni sok razdelimo v kozarčke in v vsakega dodamo vaniljev sladoled, nato pa z manjšo metlico ali vilicami močno stepamo, da se sladoled stopi in zmeša z vročim jabolčnim sokom. Zaradi sladoleda bo na površini nastala pena.
Za odrasle lahko v kozarčke nalijemo še malo temnega ruma. Po želji punč okrasimo z jabolčnim čipsom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom
Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.