© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Vroč jabolčni punč

V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Vroč jabolčni punč

V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vroc jabolcni punc

Sestavine

  • 2 l jabolčnega soka
  • 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
  • ščep mletih klinčkov
  • ½ naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 8 žličk vaniljevega sladoleda
  • temni rum (po želji)
jacket potato.jpg

Krompir, ki bo všeč prav vsem

Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.

Sestavine

  • 2 l jabolčnega soka
  • 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
  • ščep mletih klinčkov
  • ½ naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 8 žličk vaniljevega sladoleda
  • temni rum (po želji)

Postopek

1

Jabolčni sok, cimet, mlete klinčke, muškatni orešek in vaniljevo aromo damo v večjo kozico. Mešanico segrejemo, da rahlo zavre.

2

Vroč jabolčni sok razdelimo v kozarčke in v vsakega dodamo vaniljev sladoled, nato pa z manjšo metlico ali vilicami močno stepamo, da se sladoled stopi in zmeša z vročim jabolčnim sokom. Zaradi sladoleda bo na površini nastala pena.

3

Za odrasle lahko v kozarčke nalijemo še malo temnega ruma. Po želji punč okrasimo z jabolčnim čipsom.

Priljubljeni recepti

Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo

Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah

15 min
Enostavno

Čebulne pastetke s kozjim sirom

Odlična ideja za predjed božične večerje

1 h
Enostavno

Slasten korenčkov kolač

Korenja v kolaču sploh ne boste prepoznali.

1 h 15 min
Enostavno

Male limonove pite

Mini limonove pite popolne za zabavo.

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.