© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Vroč jabolčni punč

V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Vroč jabolčni punč

V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vroc jabolcni punc

Sestavine

  • 2 l jabolčnega soka
  • 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
  • ščep mletih klinčkov
  • ½ naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 8 žličk vaniljevega sladoleda
  • temni rum (po želji)

Sestavine

  • 2 l jabolčnega soka
  • 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
  • ščep mletih klinčkov
  • ½ naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 8 žličk vaniljevega sladoleda
  • temni rum (po želji)

Postopek

1

Jabolčni sok, cimet, mlete klinčke, muškatni orešek in vaniljevo aromo damo v večjo kozico. Mešanico segrejemo, da rahlo zavre.

2

Vroč jabolčni sok razdelimo v kozarčke in v vsakega dodamo vaniljev sladoled, nato pa z manjšo metlico ali vilicami močno stepamo, da se sladoled stopi in zmeša z vročim jabolčnim sokom. Zaradi sladoleda bo na površini nastala pena.

3

Za odrasle lahko v kozarčke nalijemo še malo temnega ruma. Po želji punč okrasimo z jabolčnim čipsom.

Priljubljeni recepti

Sladoledna kupa z arašidi in karamelom

Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni

20 min
Enostavno

Pečeni jajčevci s sezamovo omako

Na žaru (ali v ponvi) pečeni jajčevci z omako iz jogurta in tahinija so čudovito vsestranska priloga.

30 min
Enostavno

Rostbif s čilijem, pinjolami in peteršiljevim prelivom

Tale krožnik z rostbifom bo očaral goste na vaši vrtni zabavi

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.