© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroč jabolčni punč

V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Vroč jabolčni punč

V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vroc jabolcni punc

Sestavine

  • 2 l jabolčnega soka
  • 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
  • ščep mletih klinčkov
  • ½ naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 8 žličk vaniljevega sladoleda
  • temni rum (po želji)

Sestavine

  • 2 l jabolčnega soka
  • 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
  • ščep mletih klinčkov
  • ½ naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 8 žličk vaniljevega sladoleda
  • temni rum (po želji)

Postopek

1

Jabolčni sok, cimet, mlete klinčke, muškatni orešek in vaniljevo aromo damo v večjo kozico. Mešanico segrejemo, da rahlo zavre.

2

Vroč jabolčni sok razdelimo v kozarčke in v vsakega dodamo vaniljev sladoled, nato pa z manjšo metlico ali vilicami močno stepamo, da se sladoled stopi in zmeša z vročim jabolčnim sokom. Zaradi sladoleda bo na površini nastala pena.

3

Za odrasle lahko v kozarčke nalijemo še malo temnega ruma. Po želji punč okrasimo z jabolčnim čipsom.

Priljubljeni recepti

Barvita juha po indijsko

Pikantna juha z bučo, rižem basmati in jabolki. Odlično se ujame z žličko jogurta.

1 h 5 min
Enostavno

Zapečene testenine s tunino in grahom

Zakaj ne bi namesto lazanje pripravili zapečenih školjk? Velike testenine, grahova omaka, tunina ... in dober tek!

55 min
Enostavno

Marmelada iz malin in breskev

Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.