© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroč jabolčni punč

V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Vroč jabolčni punč

V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vroc jabolcni punc

Sestavine

  • 2 l jabolčnega soka
  • 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
  • ščep mletih klinčkov
  • ½ naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 8 žličk vaniljevega sladoleda
  • temni rum (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 l jabolčnega soka
  • 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
  • ščep mletih klinčkov
  • ½ naribanega muškatnega oreška
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 8 žličk vaniljevega sladoleda
  • temni rum (po želji)

Postopek

1

Jabolčni sok, cimet, mlete klinčke, muškatni orešek in vaniljevo aromo damo v večjo kozico. Mešanico segrejemo, da rahlo zavre.

2

Vroč jabolčni sok razdelimo v kozarčke in v vsakega dodamo vaniljev sladoled, nato pa z manjšo metlico ali vilicami močno stepamo, da se sladoled stopi in zmeša z vročim jabolčnim sokom. Zaradi sladoleda bo na površini nastala pena.

3

Za odrasle lahko v kozarčke nalijemo še malo temnega ruma. Po želji punč okrasimo z jabolčnim čipsom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.