© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vinski narastek z mandlji in ribezovo marmelado

Prava vinska poslastica

Vinski narastek z mandlji in ribezovo marmelado

Prava vinska poslastica

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
SÜSS-SPEISEN - ELSA DEGENHART

Sestavine

  • 2 jajci
  • 120 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 200 g belih krušnih drobtin
  • 0,8 dl belega vina
  • 100 g mletih mandljev
  • nastrgana lupinica neškropljene pomaranče
  • 2 tortna oblata s premerom 24 cm
  • 100 g ribezove marmelade
  • maslo za model
  • 2,5 dl rdečega vina
  • cimetova skorjica
  • 80 g sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 2 jajci
  • 120 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 200 g belih krušnih drobtin
  • 0,8 dl belega vina
  • 100 g mletih mandljev
  • nastrgana lupinica neškropljene pomaranče
  • 2 tortna oblata s premerom 24 cm
  • 100 g ribezove marmelade
  • maslo za model
  • 2,5 dl rdečega vina
  • cimetova skorjica
  • 80 g sladkorja

Postopek

1

Rumenjaka ločimo od beljakov in ju penasto umešamo z maslom in sladkorjem. Dodamo drobtine, ki smo jih pomešali z belim vinom. Vmešamo še mlete mandlje in nastrgano pomarančno lupinico. Beljak čvrsto stepemo in sneg previdno vmešamo v maso.

2

Polovico mase napolnimo v model za narastek, ki smo ga namazali z maslom. Pokrijemo z obema oblatoma in namažemo z marmelado. Po marmeladi razporedimo še preostalo polovico mase, površino lepo zgladimo in narastek pečemo v pečici pri 160 °C približno tri četrt ure.

3

Rdeče vino s cimetovo skorjico in sladkorjem močno segrejemo in pustimo na toplem približno 10 minut; potem skorjico odstranimo.

4

Narastek razrežemo na primerne kose, serviramo na krožnike, prelijemo z zakuhanim cimetovim vinom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.