Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 zavitek suhega kvasa
- 3 dl mlačnega sojinega napitka
- 1–1,5 žlice stevije v prahu
- 500 g pirine moke
- 1 žlička rumove arome
- 0,7 dl sončničnega olja
- semena iz 1 stroka vanilje
- ščep soli
- malo naribane lupinice bio limone
- 300 g kokosove maščobe za cvrenje
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 1 zavitek suhega kvasa
- 3 dl mlačnega sojinega napitka
- 1–1,5 žlice stevije v prahu
- 500 g pirine moke
- 1 žlička rumove arome
- 0,7 dl sončničnega olja
- semena iz 1 stroka vanilje
- ščep soli
- malo naribane lupinice bio limone
- 300 g kokosove maščobe za cvrenje
Postopek
Kvas raztopimo v mlačnem sojinem napitku in z vsemi drugimi sestavinami zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 30 minut.
Testo položimo na pomokano delovno površino in razdelimo na 20 koščkov. (Ali pa testo razvaljamo na debelino 1 cm in izrežemo krofe.)
Koščke testa oblikujemo v kroglice, jih sploščimo in položimo na pomokano kuhinjsko krpo. Pokrijemo in pustimo, da vzhajajo.
Maščobo segrejemo na 160 °C, vanjo položimo krofe in jih po obeh straneh ocvremo.
Nasvet
Veganske krofe lahko tudi nadevamo. Postopek je različen glede na to, ali iz testa oblikujemo kroglice ali iz razvaljanega testa izrežemo krofe. Oba načina sta podrobno opisana v članku Pustni krofi: postopek po korakih.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.