© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Toast z lososom

Toast z lososom

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 toastov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
toast-z-lososom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 20 rezin francoske štruce
  • 2 žlici oljčnega olja

nadev

  • 300 g prekajenega lososa
  • 3 žlice kisle smetane
  • šopek kopra
  • naribana lupina in sok ½ limone
  • poper
  • 50 g kaviarja (po želji)
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 20 rezin francoske štruce
  • 2 žlici oljčnega olja

nadev

  • 300 g prekajenega lososa
  • 3 žlice kisle smetane
  • šopek kopra
  • naribana lupina in sok ½ limone
  • poper
  • 50 g kaviarja (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Rezine kruha položimo v pekač, pokapljamo s polovico olja in pečemo 10 minut, da začnejo postajati hrustljave. Obrnemo jih, pokapljamo s preostalim oljem in pečemo še 5 minut. Ohladimo jih.

2

Lososa narežemo na majhne koščke, koper grobo sesekljamo. V skledi zmešamo losos, kislo smetano, koper, limonov sok in lupino ter malo popra (sol ni potrebna). Postrežemo tako, da na popečene kruhke naložimo nekaj lososovega nadeva in na vrh, po želji, damo malo kaviarja.

Nasvet

Naj vas čas ne prehiti!

  • Lososov nadev lahko pripravite že zjutraj ali celo prejšnji dan in ga shranite v hladilniku. Popečete lahko tudi rezine kruha in jih, ko se ohladijo, shranite v nepredušno zaprti posodi.
  • Dve uri pred prihodom gostov lahko lososov nadev že naložite na popečene kruhke.
  • Tik pred prihodom gostov na kruhke z lososovim nadevom samo še dodate pol žličke kaviarja, če se zanj odločite. Prigrizke le še prestavite na servirni pladenj in z njimi popestrite lepo okrašeno mizo.

Nasvet

Izbrana jed upošteva štiri pomembne zahteve za uspešno zabavo: recept ni zapleten, pripravite jo lahko vnaprej in se tako zlahka izognete stresu v zadnji minuti, porcije so velike le za grižljaj ali dva, da jih gostje lahko pojedo kar tako, z rokami, in – najpomembneje – na vaših povabljencih bo zagotovo pustilia vtis. Naj se zabava začne!

Priljubljeni recepti

Beljakova krema za okraševanje

Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.

10 min
Enostavno

Marmelada iz buče in jabolk

Okus jeseni v kozarčku

40 min
Enostavno

Dušeno rdeče zelje

Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.