Kaj boste skuhali danes?
Toast z lososom
Toast z lososom
Sestavine
- 20 rezin francoske štruce
- 2 žlici oljčnega olja
nadev
- 300 g prekajenega lososa
- 3 žlice kisle smetane
- šopek kopra
- naribana lupina in sok ½ limone
- poper
- 50 g kaviarja (po želji)
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 20 rezin francoske štruce
- 2 žlici oljčnega olja
nadev
- 300 g prekajenega lososa
- 3 žlice kisle smetane
- šopek kopra
- naribana lupina in sok ½ limone
- poper
- 50 g kaviarja (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Rezine kruha položimo v pekač, pokapljamo s polovico olja in pečemo 10 minut, da začnejo postajati hrustljave. Obrnemo jih, pokapljamo s preostalim oljem in pečemo še 5 minut. Ohladimo jih.
Lososa narežemo na majhne koščke, koper grobo sesekljamo. V skledi zmešamo losos, kislo smetano, koper, limonov sok in lupino ter malo popra (sol ni potrebna). Postrežemo tako, da na popečene kruhke naložimo nekaj lososovega nadeva in na vrh, po želji, damo malo kaviarja.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Lososov nadev lahko pripravite že zjutraj ali celo prejšnji dan in ga shranite v hladilniku. Popečete lahko tudi rezine kruha in jih, ko se ohladijo, shranite v nepredušno zaprti posodi.
- Dve uri pred prihodom gostov lahko lososov nadev že naložite na popečene kruhke.
- Tik pred prihodom gostov na kruhke z lososovim nadevom samo še dodate pol žličke kaviarja, če se zanj odločite. Prigrizke le še prestavite na servirni pladenj in z njimi popestrite lepo okrašeno mizo.
Nasvet
Izbrana jed upošteva štiri pomembne zahteve za uspešno zabavo: recept ni zapleten, pripravite jo lahko vnaprej in se tako zlahka izognete stresu v zadnji minuti, porcije so velike le za grižljaj ali dva, da jih gostje lahko pojedo kar tako, z rokami, in – najpomembneje – na vaših povabljencih bo zagotovo pustilia vtis. Naj se zabava začne!
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Smuti z ledenimi kockami
Telečji zrezek in priželjc na cimetovi skorjici
Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Klasična krompirjeva solata je odlična, a še boljša je, če jo nadgradimo s hrenom.