© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nabodala s tempehom

Tempeh so fermentirana zrna soje (najpogosteje; lahko pa je pripravljen tudi iz drugih stročnic, zrn ali oreškov). Z njim lahko pripravimo odlična nabodala.

Nabodala s tempehom

Tempeh so fermentirana zrna soje (najpogosteje; lahko pa je pripravljen tudi iz drugih stročnic, zrn ali oreškov). Z njim lahko pripravimo odlična nabodala.

Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tempeh nabodala

Sestavine

  • tempeh
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • sezam (po želji)

Arašidova omaka

  • sok 1/2 limete
  • 1 žličko medu
  • 1 žlico sojine omake
  • 1 žlico karija v prahu
  • 3 žlice gladkega arašidovega masla
  • 1,5 dl kokosovega mleka
  • koriander

Sestavine

  • tempeh
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • sezam (po želji)

Arašidova omaka

  • sok 1/2 limete
  • 1 žličko medu
  • 1 žlico sojine omake
  • 1 žlico karija v prahu
  • 3 žlice gladkega arašidovega masla
  • 1,5 dl kokosovega mleka
  • koriander

Postopek

1

Tempeh narežemo na manjše kose. Po okusu ga solimo, popramo in začinimo s česnom v prahu, nato pa nanizamo na paličice. Popečemo ga na malo olja v ponvi (lahko tudi na žaru), po želji posujemo s sezamom.

2

Za arašidovo omako, ki jo postrežemo poleg, vse sestavine damo v kozico in jih med mešanjem počasi segrevamo približno 5 minut, da se dobro povežejo. Piko na i bosta nabodalcem dodala še koriander in kakšen stisk limetinega soka.

 

Recept je pripravila Sanja Čakarun, soustanoviteljica blagovne znamke Kis in kvas. Za Dober tek piše članke o fermentirani hrani.

Priljubljeni recepti

Obrnjen breskov kolač

1 h 25 min
Enostavno

Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo

Jabolka so nam vedno na voljo, zato nam recept za tako okusno sladico pride prav za marsikatero priložnost.

30 min
Enostavno

Pivski čokoladni narastki

Prava čokoladna poslastica za kakšno deževno popoldne

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.