Kaj boste skuhali danes?
Takos z natrgano svinjino
Nacufana, natrgana ali nacefrana svinjina je v naših krajih razmeroma nov pojav. Največkrat je na voljo v lokalih, specializiranih za burgerje.
Takos z natrgano svinjino
Nacufana, natrgana ali nacefrana svinjina je v naših krajih razmeroma nov pojav. Največkrat je na voljo v lokalih, specializiranih za burgerje.
Nacufana svinjina je priljubljena ameriška klasika, ki prihaja iz Južne Karoline. Meso počasi pečejo v prekajevalniku na oglje, da se povsem zmehča, nato pa ga nacefrajo. Največkrat ga nadevajo v mehke krušne bombete skupaj z omako za žar, vloženo zelenjavo in hrustljavo zeljno solato. Če ste razpoloženi za peko na prostem in imate potrebno opremo, jed le pripravite na žaru. Ampak počasi, pokrito in pri nizki temperaturi.
Sestavine
- 600 g svinjskega vratu brez kosti
- sol in poper
- 2 žlici gorčice
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlička kajenskega popra
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g jogurta
- 2 stroka česna
- 1 avokado
- 1/2 limone
- 4 koruzne tortilje
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 4 večji listi zelene solate
- 50 g koruze iz pločevinke
- 1 rdeča čebula
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 600 g svinjskega vratu brez kosti
- sol in poper
- 2 žlici gorčice
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlička kajenskega popra
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g jogurta
- 2 stroka česna
- 1 avokado
- 1/2 limone
- 4 koruzne tortilje
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 4 večji listi zelene solate
- 50 g koruze iz pločevinke
- 1 rdeča čebula
Postopek
Meso solimo in popramo. V skledi zmešamo gorčico, mezgo, kajenski poper in česen ter z mešanico premažemo meso.
Po eni uri meso položimo v naoljen pekač s pokrovom in v pečici pečemo približno 20 minut na 180 °C. Nato temperaturo znižamo na 130 °C in pečemo še 2 uri. Meso vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa z vilicami natrgamo na manjša vlakna.
Za jogurtovo omako v jogurt vmešamo sesekljan česen in solimo po okusu. Za gvakamole prerežemo avokado, odstranimo koščico in izdolbemo sredico. V skledici z vilicami pretlačimo meso avokada in dodamo limonov sok.
Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke.
V tortilje razporedimo solato, meso, jogurtovo omako in gvakamole ter dodamo paradižnik, koruzo ter čebulo.
