
Takos z natrgano svinjino
Nacufana, natrgana ali nacefrana svinjina je v naših krajih razmeroma nov pojav. Največkrat je na voljo v lokalih, specializiranih za burgerje.
Takos z natrgano svinjino
Nacufana, natrgana ali nacefrana svinjina je v naših krajih razmeroma nov pojav. Največkrat je na voljo v lokalih, specializiranih za burgerje.

Nacufana svinjina je priljubljena ameriška klasika, ki prihaja iz Južne Karoline. Meso počasi pečejo v prekajevalniku na oglje, da se povsem zmehča, nato pa ga nacefrajo. Največkrat ga nadevajo v mehke krušne bombete skupaj z omako za žar, vloženo zelenjavo in hrustljavo zeljno solato. Če ste razpoloženi za peko na prostem in imate potrebno opremo, jed le pripravite na žaru. Ampak počasi, pokrito in pri nizki temperaturi.
Sestavine
- 600 g svinjskega vratu brez kosti
- sol in poper
- 2 žlici gorčice
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlička kajenskega popra
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g jogurta
- 2 stroka česna
- 1 avokado
- 1/2 limone
- 4 koruzne tortilje
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 4 večji listi zelene solate
- 50 g koruze iz pločevinke
- 1 rdeča čebula

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 600 g svinjskega vratu brez kosti
- sol in poper
- 2 žlici gorčice
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlička kajenskega popra
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g jogurta
- 2 stroka česna
- 1 avokado
- 1/2 limone
- 4 koruzne tortilje
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 4 večji listi zelene solate
- 50 g koruze iz pločevinke
- 1 rdeča čebula
Postopek
Meso solimo in popramo. V skledi zmešamo gorčico, mezgo, kajenski poper in česen ter z mešanico premažemo meso.
Po eni uri meso položimo v naoljen pekač s pokrovom in v pečici pečemo približno 20 minut na 180 °C. Nato temperaturo znižamo na 130 °C in pečemo še 2 uri. Meso vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa z vilicami natrgamo na manjša vlakna.
Za jogurtovo omako v jogurt vmešamo sesekljan česen in solimo po okusu. Za gvakamole prerežemo avokado, odstranimo koščico in izdolbemo sredico. V skledici z vilicami pretlačimo meso avokada in dodamo limonov sok.
Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke.
V tortilje razporedimo solato, meso, jogurtovo omako in gvakamole ter dodamo paradižnik, koruzo ter čebulo.