© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Srčkani piškoti z marmelado

Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.

Srčkani piškoti z marmelado

Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 18 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
srckani_piskoti_z_marmelado_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 250 g zmehčanega masla
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 1⁄4 žličke soli
  • 300 g moke
  • kozarček malinove marmelade brez semen
  • 1 žlica limonovega soka
  • 75 g sladkorja v prahu
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g zmehčanega masla
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 1⁄4 žličke soli
  • 300 g moke
  • kozarček malinove marmelade brez semen
  • 1 žlica limonovega soka
  • 75 g sladkorja v prahu

Postopek

1

Maslo in sladkor stepamo, da dobimo gladko in rahlo mešanico. Dodamo vaniljevo aromo, nato z leseno kuhalnico vmešamo moko s soljo. Testo razdelimo na 36 kroglic (to najlaže storimo tako, da ga najprej razdelimo na četrtine, iz vsake pa nato oblikujemo 9 kroglic) in jih za pol ure postavimo v hladilnik.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. S papirjem za peko obložimo dva plitva pekača. Po dve kroglici testa stisnemo skupaj, položimo na pekač in z rokami oblikujemo v srček. Z dlanjo ga sploščimo in v njem naredimo srčasto vdolbino za marmelado – s prsti nam bo šlo čisto dobro od rok. Tako naredimo še preostalih 17 piškotov. Med njimi pustimo nekoliko prostora, ker se bodo med peko razlezli.

3

Marmelado z žlico predenemo v vrečko za zamrzovanje živil, ji odrežemo vogal in vsako srčasto vdolbinico napolnimo z marmelado. Pečemo 8 do 12 minut, da postanejo piškoti bledo rumeni. Pustimo, da se ohladijo v pekaču.

4

Za sladkorni led zmešamo limonov sok in sladkor v prahu. Z njim porišemo ohlajene piškote, počakamo vsaj 10 minut, da se led strdi, nato pa ponudimo ali shranimo v škatli za piškote.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.