
Kaj boste skuhali danes?
Srčkani piškoti z marmelado
Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.
Srčkani piškoti z marmelado
Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.

Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 140 g rjavega sladkorja
- 2 žlički vaniljeve arome
- 1⁄4 žličke soli
- 300 g moke
- kozarček malinove marmelade brez semen
- 1 žlica limonovega soka
- 75 g sladkorja v prahu

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 140 g rjavega sladkorja
- 2 žlički vaniljeve arome
- 1⁄4 žličke soli
- 300 g moke
- kozarček malinove marmelade brez semen
- 1 žlica limonovega soka
- 75 g sladkorja v prahu
Postopek
Maslo in sladkor stepamo, da dobimo gladko in rahlo mešanico. Dodamo vaniljevo aromo, nato z leseno kuhalnico vmešamo moko s soljo. Testo razdelimo na 36 kroglic (to najlaže storimo tako, da ga najprej razdelimo na četrtine, iz vsake pa nato oblikujemo 9 kroglic) in jih za pol ure postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. S papirjem za peko obložimo dva plitva pekača. Po dve kroglici testa stisnemo skupaj, položimo na pekač in z rokami oblikujemo v srček. Z dlanjo ga sploščimo in v njem naredimo srčasto vdolbino za marmelado – s prsti nam bo šlo čisto dobro od rok. Tako naredimo še preostalih 17 piškotov. Med njimi pustimo nekoliko prostora, ker se bodo med peko razlezli.
Marmelado z žlico predenemo v vrečko za zamrzovanje živil, ji odrežemo vogal in vsako srčasto vdolbinico napolnimo z marmelado. Pečemo 8 do 12 minut, da postanejo piškoti bledo rumeni. Pustimo, da se ohladijo v pekaču.
Za sladkorni led zmešamo limonov sok in sladkor v prahu. Z njim porišemo ohlajene piškote, počakamo vsaj 10 minut, da se led strdi, nato pa ponudimo ali shranimo v škatli za piškote.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Spomladanska mineštra
Mavrični španski vetrci
Španski vetrci so odlična izbira, kadar se sprašujemo, kako porabiti beljake