© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutna torta z belo čokolado

Skutna torta z izrazitim čokoladnim okusom, a vseeno lahka kot peresce

Skutna torta z belo čokolado

Skutna torta z izrazitim čokoladnim okusom, a vseeno lahka kot peresce

Čas priprave 35 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
white chocolate and ricotta cheesecake

Sestavine

piškotna osnova

  • 150 g polnozrnatih piškotov
  • 50 g mandljevih piškotov
  • 50 g masla
  • sončnično olje za model
  • ostružki bele čokolade in semena granatnega jabolka za okras
  • model za torto premera 20 cm

nadev

  • 200 g bele čokolade
  • 5 listov želatine
  • 6 žlic mleka
  • 500 g albuminske skute (rikote)
  • 3 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 veliki jajci
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

piškotna osnova

  • 150 g polnozrnatih piškotov
  • 50 g mandljevih piškotov
  • 50 g masla
  • sončnično olje za model
  • ostružki bele čokolade in semena granatnega jabolka za okras
  • model za torto premera 20 cm

nadev

  • 200 g bele čokolade
  • 5 listov želatine
  • 6 žlic mleka
  • 500 g albuminske skute (rikote)
  • 3 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 veliki jajci

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200°C. Maslo stopimo v ponvici ali v mikrovalovni pečici. Obe vrsti piškotov zelo fino zdrobimo in zmešamo z maslom. Maso položimo v model, jo poravnamo, pritisnemo in pečemo 6 minut. Piškotno osnovo ohladimo, nato notranjost oboda modla rahlo premažemo z oljem (s kuhinjskim papirjem, namočenim v olje).

2

Želatino namočimo v mrzli vodi, medtem pa pripravimo nadev. Čokolado razlomimo, jo damo v kovinsko posodo nad vodno kopeljo, dodamo mleko in čokolado stopimo. Želatino ožmemo, jo dodamo v stopljeno čokolado in dobro premešamo, da se raztopi.

3

Rumenjake ločimo od beljakov. Skupaj stepemo skuto, sladko smetano, sladkor v prahu in rumenjake. V drugi skledi stepemo beljake.

4

V skutno mešanico vmešamo čokoladno mešanico, nato pa nežno še sneg iz beljakov. Kremo previdno vlijemo na ohlajeno piškotno osnovo. Model pokrijemo s prozorno folijo in ohladimo, da se krema utrdi. Najbolje je, če sladica počiva celo noč.

5

Pred postrežbo vrh kolača obilno posujemo s čokoladnimi ostružki, odstranimo obod tortnega modla, kolač prestavimo na servirni krožnik in okrasimo s semeni granatnega jabolka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.