© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Presna torta z malinami (torta »boginja«)

Presna torta z malinami (torta »boginja«)

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Presna torta z malinami-torta boginja A

Sestavine

podlaga

  • 1 skodelica datljev
  • 1 skodelica mandljevih lističev
  • 2 žlici stopljenega kokosovega olja
  • ¼ skodelice kakava v prahu

nadev

  • 2 skodelici indijskih oreščkov
  • ⅓ skodelice agavinega sirupa
  • ½ skodelice stopljenega surovega kakavovega masla
  • ⅓ skodelice stopljenega kokosovega olja
  • semena 1 stroka vanilje
  • 2 skodelici malin

presni ganaš

  • ½ skodelice surovega kakava v prahu
  • ½ skodelice agavinega sirupa
  • ½ skodelice stopljenega kokosovega olja
  • model za torte premera 22 cm
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

podlaga

  • 1 skodelica datljev
  • 1 skodelica mandljevih lističev
  • 2 žlici stopljenega kokosovega olja
  • ¼ skodelice kakava v prahu

nadev

  • 2 skodelici indijskih oreščkov
  • ⅓ skodelice agavinega sirupa
  • ½ skodelice stopljenega surovega kakavovega masla
  • ⅓ skodelice stopljenega kokosovega olja
  • semena 1 stroka vanilje
  • 2 skodelici malin

presni ganaš

  • ½ skodelice surovega kakava v prahu
  • ½ skodelice agavinega sirupa
  • ½ skodelice stopljenega kokosovega olja
  • model za torte premera 22 cm

Postopek

1

Datlje za podlago čez noč namočimo, nato jih dobro operemo in odcedimo. Prav tako namočimo, operemo in odcedimo indijske oreščke za nadev.

2

Za podlago v električnem mešalniku posebej zmeljemo mandlje in datlje. Zmešamo, dodamo stopljeno kokosovo olje in kakav ter zmes z rokami dobro pritisnemo od dno modla za torte.

3

Za nadev v električnem mešalniku pri visoki hitrosti zmeljemo indijske oreščke, agavin sirup, kakavovo maslo, kokosovo olje in vaniljeva semena, da dobimo gladko maso. Polovico mase razporedimo po podlagi v modlu, obložimo z malinami in prekrijemo s preostalo polovico mase.

4

Zmešamo vse sestavine za ganaš in prelijemo po vrhu torte. Postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.

Presna torta z malinami-torta boginja 1

Nasveti za pripravo presnih tort

Za podlago najpogosteje uporabimo namočene oreščke in suho sadje, ki podlago tudi malo osladi. Podlago pripravimo tako, da vse sestavine sesekljamo v kuhinjskem strojčku. Mešanici lahko dodamo tudi semena, alge, kakav …

Kreme za presne torte pripravimo z mletjem in mešanjem oreščkov, sadja, maščobe (npr. kokosovega olja) in malce tekočine. Preden kremo zlijemo na podlago, preverimo, ali bo dovolj čvrsta, ko se ohladi: malo kreme zlijemo v posodico in jo za 15 minut postavimo v zamrzovalnik. Če je še preveč tekoča, pripravljeni kremi dodamo nekaj žlic stopljene maščobe, premešamo in znova naredimo preizkus.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.