Kaj boste skuhali danes?
Piškoti Kissinger z belo čokolado, lešniki in malinami
Klasične rezine Kissinger smo tokrat pripravili brez dodatnega sladkorja
Piškoti Kissinger z belo čokolado, lešniki in malinami
Klasične rezine Kissinger smo tokrat pripravili brez dodatnega sladkorja
Sestavine
testo
- 150 g ostre moke
- 150 g mletih lešnikov
- 150 g eritritola (glej opombo spodaj)
- 100 g masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1⁄4 žličke soli
- 1 žlička cimeta
- 1 jajce
nadev in okras
- malinov džem brez dodanega sladkorja
- 1 žlička instantne želatine
- 200 g bele čokolade brez dodanega sladkorja s stevijo (glej opomboj)
- 150 g grobo nasekljanih praženih lešnikov
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
testo
- 150 g ostre moke
- 150 g mletih lešnikov
- 150 g eritritola (glej opombo spodaj)
- 100 g masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1⁄4 žličke soli
- 1 žlička cimeta
- 1 jajce
nadev in okras
- malinov džem brez dodanega sladkorja
- 1 žlička instantne želatine
- 200 g bele čokolade brez dodanega sladkorja s stevijo (glej opomboj)
- 150 g grobo nasekljanih praženih lešnikov
Postopek
Zmešamo vse sestavine za testo in ga damo v hladilnik za 20 do 30 minut. Pečico segrejemo na 175 °C z ventilacijo.
Testo vzamemo iz hladilnika in ga med dvema listoma papirja za peko razvaljamo na debelino 4 mm. S srednje velikim modelčkom za piškote izrežemo kroge. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 11 minut. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
Džem zmešamo z žličko želatine. (Če uporabljamo klasično marmelado, ta korak ni potreben.) Piškote premažemo z džemom in po dva in dva zlepimo skupaj.
V eno skodelico damo nasekljane pražene lešnike, v drugi stopimo belo čokolado. Robove piškotnih sendvičev pomočimo v belo čokolado, nato pa jih takoj, še preden se čokolada strdi, povaljamo še v lešnikih. Piškoti so najboljši naslednji dan, ko se sredica zmehča in prepoji z marmelado, piškoti pa se kar stopijo v ustih.
Eritrol
Piškoti ali rezine Kissinger so klasika iz babičinega kuharskega zvezka, zato originalna različica namesto brezkaloričnega sladila eritritol vsebuje sladkor in klasično domačo marmelado. Za diabetikom bolj prijazne piškote pa se držite sestavin, predlaganih v receptu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Terina s piščancem in porom, zavita v pršut
Gordonova terina, ki jo pripravimo vnaprej, je odlična predjed, ko gostimo prijatelje.
Ocvrte dežnikarice (pohane marele)
Izkoristite sezono marel - ocvrte so pač najboljše.