Kaj boste skuhali danes?
Piškoti Kissinger z belo čokolado, lešniki in malinami
Klasične rezine Kissinger smo tokrat pripravili brez dodatnega sladkorja
Piškoti Kissinger z belo čokolado, lešniki in malinami
Klasične rezine Kissinger smo tokrat pripravili brez dodatnega sladkorja
Sestavine
testo
- 150 g ostre moke
- 150 g mletih lešnikov
- 150 g eritritola (glej opombo spodaj)
- 100 g masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1⁄4 žličke soli
- 1 žlička cimeta
- 1 jajce
nadev in okras
- malinov džem brez dodanega sladkorja
- 1 žlička instantne želatine
- 200 g bele čokolade brez dodanega sladkorja s stevijo (glej opomboj)
- 150 g grobo nasekljanih praženih lešnikov
Recept, zaradi katerega boste tatarski biftek pripravljali vse leto
Če obstaja jed, ki v Sloveniji vsako leto kraljuje decembrskim mizam, je to gotovo tatarski biftek.
Vse življenje že narobe kuhate testenine: to je napaka, ki jo delate
Večina nas testenine kuha narobe, premalo soljena voda in napačen čas kuhanja namreč uničita okus in teksturo. Odkrijte, kako jih skuhati, da bodo popolne.
Ima vaš tofu okus po šolski radirki? Naučite se ga pripraviti pravilno
Tofu lahko res hitro razočara. Izbrali ste ga z dobrimi nameni, da bi preizkusili nekaj novega, dobili pa presušene kocke, ki niso za nikamor. A odslej bo vse drugače.
Sestavine
testo
- 150 g ostre moke
- 150 g mletih lešnikov
- 150 g eritritola (glej opombo spodaj)
- 100 g masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1⁄4 žličke soli
- 1 žlička cimeta
- 1 jajce
nadev in okras
- malinov džem brez dodanega sladkorja
- 1 žlička instantne želatine
- 200 g bele čokolade brez dodanega sladkorja s stevijo (glej opomboj)
- 150 g grobo nasekljanih praženih lešnikov
Postopek
Zmešamo vse sestavine za testo in ga damo v hladilnik za 20 do 30 minut. Pečico segrejemo na 175 °C z ventilacijo.
Testo vzamemo iz hladilnika in ga med dvema listoma papirja za peko razvaljamo na debelino 4 mm. S srednje velikim modelčkom za piškote izrežemo kroge. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 11 minut. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
Džem zmešamo z žličko želatine. (Če uporabljamo klasično marmelado, ta korak ni potreben.) Piškote premažemo z džemom in po dva in dva zlepimo skupaj.
V eno skodelico damo nasekljane pražene lešnike, v drugi stopimo belo čokolado. Robove piškotnih sendvičev pomočimo v belo čokolado, nato pa jih takoj, še preden se čokolada strdi, povaljamo še v lešnikih. Piškoti so najboljši naslednji dan, ko se sredica zmehča in prepoji z marmelado, piškoti pa se kar stopijo v ustih.
Eritrol
Piškoti ali rezine Kissinger so klasika iz babičinega kuharskega zvezka, zato originalna različica namesto brezkaloričnega sladila eritritol vsebuje sladkor in klasično domačo marmelado. Za diabetikom bolj prijazne piškote pa se držite sestavin, predlaganih v receptu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skuše na žaru s prelivom iz ingverja, čilija in limete
Skuše so krasne modre ribe, ki pa potrebujejo nekaj kisline, da zasijejo. Odlične so na žaru - naj bodo tokrat z azijskim pridihom.