© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piškoti Kissinger z belo čokolado, lešniki in malinami

Klasične rezine Kissinger smo tokrat pripravili brez dodatnega sladkorja

Piškoti Kissinger z belo čokolado, lešniki in malinami

Klasične rezine Kissinger smo tokrat pripravili brez dodatnega sladkorja

Čas priprave 1 h + počivanje + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10–12 večjih piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

testo

  • 150 g ostre moke
  • 150 g mletih lešnikov
  • 150 g eritritola (glej opombo spodaj)
  • 100 g masla
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1⁄4 žličke soli
  • 1 žlička cimeta
  • 1 jajce

nadev in okras

  • malinov džem brez dodanega sladkorja
  • 1 žlička instantne želatine
  • 200 g bele čokolade brez dodanega sladkorja s stevijo (glej opomboj)
  • 150 g grobo nasekljanih praženih lešnikov

Sestavine

testo

  • 150 g ostre moke
  • 150 g mletih lešnikov
  • 150 g eritritola (glej opombo spodaj)
  • 100 g masla
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1⁄4 žličke soli
  • 1 žlička cimeta
  • 1 jajce

nadev in okras

  • malinov džem brez dodanega sladkorja
  • 1 žlička instantne želatine
  • 200 g bele čokolade brez dodanega sladkorja s stevijo (glej opomboj)
  • 150 g grobo nasekljanih praženih lešnikov

Postopek

1

Zmešamo vse sestavine za testo in ga damo v hladilnik za 20 do 30 minut. Pečico segrejemo na 175 °C z ventilacijo.

2

Testo vzamemo iz hladilnika in ga med dvema listoma papirja za peko razvaljamo na debelino 4 mm. S srednje velikim modelčkom za piškote izrežemo kroge. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 11 minut. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se ohladijo.

3

Džem zmešamo z žličko želatine. (Če uporabljamo klasično marmelado, ta korak ni potreben.) Piškote premažemo z džemom in po dva in dva zlepimo skupaj.

4

V eno skodelico damo nasekljane pražene lešnike, v drugi stopimo belo čokolado. Robove piškotnih sendvičev pomočimo v belo čokolado, nato pa jih takoj, še preden se čokolada strdi, povaljamo še v lešnikih. Piškoti so najboljši naslednji dan, ko se sredica zmehča in prepoji z marmelado, piškoti pa se kar stopijo v ustih.

Eritrol

Piškoti ali rezine Kissinger so klasika iz babičinega kuharskega zvezka, zato originalna različica namesto brezkaloričnega sladila eritritol vsebuje sladkor in klasično domačo marmelado. Za diabetikom bolj prijazne piškote pa se držite sestavin, predlaganih v receptu.

Priljubljeni recepti

Špageti z žametno morsko omako

Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo

40 min
Srednje zahtevno

Velika bučka, polnjena z mletim mesom

Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!

1 h
Enostavno

Pica z inčuni, artičokami, olivami in kaprami

Pica z morskim pridihom.

1 h
Enostavno

Praznična čokoladna zmrzlina

Čokoladna zmrzlina za prave čokoholike

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.