© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeni koreni s hariso in pomarančno marmelado

Pečeni koreni s hariso in pomarančno marmelado so nekoliko posebna in aromatična priloga, idealna za posebne priložnosti

Pečeni koreni s hariso in pomarančno marmelado

Pečeni koreni s hariso in pomarančno marmelado so nekoliko posebna in aromatična priloga, idealna za posebne priložnosti

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 500 g drobnega pastinaka
  • 500 g drobnega korenčka
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol in poper
  • 1 žlica rožne harise (glej nasvet)
  • 3 žlice pomarančne marmelade s tanko narezano lupinico

Sestavine

  • 500 g drobnega pastinaka
  • 500 g drobnega korenčka
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol in poper
  • 1 žlica rožne harise (glej nasvet)
  • 3 žlice pomarančne marmelade s tanko narezano lupinico

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Pastinak in korenčke olupimo, jim obrežemo konce, večje po potrebi po dolgem razpolovimo. Damo jih v velik lonec osoljene vode in blanširamo 2 minuti, nato jih odcedimo in pretresemo v velik pekač. Pokapamo jih z oljem, solimo in popramo.

2

Zmešamo hariso in marmelado, mešanico razporedimo po zelenjavi in pomešamo. Pečemo 45 do 50 minut, da je zelenjava lepljiva in karamelizira.

Rožna harisa

Rožna harisa je harisina pasta, ki ji dodamo suhe cvetne lističe vrtnic ali rožno vodo. Rožno vodo dodajamo po pol žličke naenkrat, dobro premešamo in vsakič malo pokusimo, da harisa ne bo imela premočnega vonja in okusa po vrtnicah. Če imamo suho začimbno mešanico, jo najprej zmešamo z malo olja, da dobimo pasto.

Priljubljeni recepti

Falafli z rdečo peso

Malica z orientalskim pridihom, ki vam jo bodo vsi zavidali

Enostavno

Leča z dimljenim tofujem

Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.