© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo

Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecene piscancje prsi z mediteransko zelenjavo

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi s kožo
  • 1 čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 1 bučka
  • 1 manjši jajčevec
  • 4 paradižniki
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • sol
  • poper
martinovo vino.jpg

Ko praznuje vino

Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi s kožo
  • 1 čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 1 bučka
  • 1 manjši jajčevec
  • 4 paradižniki
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na večje krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na kose. Tudi bučko in jajčevec narežemo na primerne kose, paradižnike le razpolovimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Zelenjavo položimo v primerno velik pekač, prelijemo s 4 žlicami oljčnega olja in dobro premešamo.

2

Piščančje prsi s kožo navzgor položimo na zelenjavo in potresemo z svežimi iglicami rožmarina. Vse še začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Prsi pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo v pečici približno 35 minut, da se zelenjava zmehča in meso lepo porjavi.

Nasvet

Pekač naj bo tako velik, da ima zelenjava dovolj prostora. Preveč natrpana zelenjava se bo kuhala namesto pekla.

Priljubljeni recepti

Čokoladni makroni

Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.

45 min
Srednje zahtevno

Jota

Poznavalci pravijo, da je jota s kislo repo edina prava. Če želite, pa jo lahko pripravite tudi s kislim zeljem.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.