© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo

Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecene piscancje prsi z mediteransko zelenjavo

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi s kožo
  • 1 čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 1 bučka
  • 1 manjši jajčevec
  • 4 paradižniki
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi s kožo
  • 1 čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 1 bučka
  • 1 manjši jajčevec
  • 4 paradižniki
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na večje krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na kose. Tudi bučko in jajčevec narežemo na primerne kose, paradižnike le razpolovimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Zelenjavo položimo v primerno velik pekač, prelijemo s 4 žlicami oljčnega olja in dobro premešamo.

2

Piščančje prsi s kožo navzgor položimo na zelenjavo in potresemo z svežimi iglicami rožmarina. Vse še začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Prsi pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo v pečici približno 35 minut, da se zelenjava zmehča in meso lepo porjavi.

Nasvet

Pekač naj bo tako velik, da ima zelenjava dovolj prostora. Preveč natrpana zelenjava se bo kuhala namesto pekla.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.