© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo

Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecene piscancje prsi z mediteransko zelenjavo

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi s kožo
  • 1 čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 1 bučka
  • 1 manjši jajčevec
  • 4 paradižniki
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi s kožo
  • 1 čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 1 bučka
  • 1 manjši jajčevec
  • 4 paradižniki
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na večje krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na kose. Tudi bučko in jajčevec narežemo na primerne kose, paradižnike le razpolovimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Zelenjavo položimo v primerno velik pekač, prelijemo s 4 žlicami oljčnega olja in dobro premešamo.

2

Piščančje prsi s kožo navzgor položimo na zelenjavo in potresemo z svežimi iglicami rožmarina. Vse še začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Prsi pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo v pečici približno 35 minut, da se zelenjava zmehča in meso lepo porjavi.

Nasvet

Pekač naj bo tako velik, da ima zelenjava dovolj prostora. Preveč natrpana zelenjava se bo kuhala namesto pekla.

Priljubljeni recepti

Ocvrti panetone s hrustljavimi mandlji

Super zamisel za panetone, ki ga nihče noče

20 min
Enostavno

File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

50 min
Enostavno

Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene

Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.