Kaj boste skuhali danes?
Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo
Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi s kožo
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 bučka
- 1 manjši jajčevec
- 4 paradižniki
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- sol
- poper
Pečeno zelje iz pečice - preprosto, poceni in božansko
Če mislite, da je zelje dolgočasno, vas bo ta recept prepričal v nasprotno.
To tradicionalno jed za martinovo postrežejo v Istri
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi s kožo
- 1 čebula
- 2 rdeči papriki
- 1 bučka
- 1 manjši jajčevec
- 4 paradižniki
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na večje krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na kose. Tudi bučko in jajčevec narežemo na primerne kose, paradižnike le razpolovimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Zelenjavo položimo v primerno velik pekač, prelijemo s 4 žlicami oljčnega olja in dobro premešamo.
Piščančje prsi s kožo navzgor položimo na zelenjavo in potresemo z svežimi iglicami rožmarina. Vse še začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Prsi pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo v pečici približno 35 minut, da se zelenjava zmehča in meso lepo porjavi.
Nasvet
Pekač naj bo tako velik, da ima zelenjava dovolj prostora. Preveč natrpana zelenjava se bo kuhala namesto pekla.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla bučkina solata z bobom
Čokoladni makroni
Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.
Jota
Poznavalci pravijo, da je jota s kislo repo edina prava. Če želite, pa jo lahko pripravite tudi s kislim zeljem.