© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Martinova račka

Martinova račka

Čas priprave 3 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Martinova-racka_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • raca iz domače reje, težka 2–3 kg
  • ½ kislega jabolka
  • 12 suhih tepk
  • 1 drobna čebula
  • sol
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • raca iz domače reje, težka 2–3 kg
  • ½ kislega jabolka
  • 12 suhih tepk
  • 1 drobna čebula
  • sol

Postopek

1

Domačo raco lepo očistimo, zunanjost in trebušno votlino splaknemo pod mrzlo vodo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku.

2

Naslednji dan damo v trebušno votlino pol kislega jabolka, suhe tepke in čebulo, ki smo jo olupili in razrezali na pol. Pečico segrejemo na 180 °C do 200 °C in račko pečemo dve uri in pol. Med peko jo večkrat obrnemo in polivamo z maščobo, ki se izloči med peko. Meso se prijetno navzame arome suhih tepk, blage kislosti jabolka in sladkega okusa čebule.

3

Raco razrežemo in zložimo na vroč pladenj ali oval z grelnikom. Zraven ponudimo mlince, skutne štrukeljce in dušeno rdeče zelje.

Priljubljeni recepti

Goveji rep s kremno polento

Ta jed je vredna vsake minute!

3 h 30 min
Enostavno

Kremna zelenjavna juha »5 na dan«

Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.