© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Paradižnikova rižota s klobaso

Preprosta rižota, polna okusov

Paradižnikova rižota s klobaso

Preprosta rižota, polna okusov

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Paradižnikova rižota s klobaso

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 400 g pikantne klobase
  • 350 g riža za rižoto
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1 liter vroče piščančje jušne osnove
  • 85 g graha
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • majhen šopek peteršilja (po želji)
  • parmezan za posip (po želji)

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 400 g pikantne klobase
  • 350 g riža za rižoto
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1 liter vroče piščančje jušne osnove
  • 85 g graha
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • majhen šopek peteršilja (po želji)
  • parmezan za posip (po želji)

Postopek

1

Klobaso olupimo in narežemo na kolute, čebulo sesekljamo. V kozici segrejemo olje in na njem popekamo klobaso 1 minuto, da se začne izločati maščoba. Dodamo čebulo in pražimo 5 minut, da se zmehča, nato dodamo riž in pražimo še 1 minuto. Dodamo kis in na koščke narezan paradižnik iz pločevinke ter dobro zmešamo.

2

Postopoma po zajemalkah dodajamo jušno osnovo – riž vsakič mešamo, dokler ne vpije vse osnove, šele nato dodamo naslednjo zajemalko. Ko dodamo zadnjo zajemalko jušne osnove, dodamo še grah in mešamo, dokler ni riž kuhan. Ugasnemo štedilnik ter vmešamo parmezan in po želji sesekljan peteršilj. Postrežemo kar iz kozice, zraven pa ponudimo še nariban parmezan za posip.

Priljubljeni recepti

Pokrita pita z zeleno, krompirjem, sirom in slanino

Krepka pita za hladne dni

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Rezanci udon z rakci

Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

Kutinov kolač

2 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.