
Paradižnikova rižota s klobaso
Preprosta rižota, polna okusov
Paradižnikova rižota s klobaso
Preprosta rižota, polna okusov

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g pikantne klobase
- 350 g riža za rižoto
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 1 liter vroče piščančje jušne osnove
- 85 g graha
- 1 žlica naribanega parmezana
- majhen šopek peteršilja (po želji)
- parmezan za posip (po želji)

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 400 g pikantne klobase
- 350 g riža za rižoto
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 1 liter vroče piščančje jušne osnove
- 85 g graha
- 1 žlica naribanega parmezana
- majhen šopek peteršilja (po želji)
- parmezan za posip (po želji)
Postopek
Klobaso olupimo in narežemo na kolute, čebulo sesekljamo. V kozici segrejemo olje in na njem popekamo klobaso 1 minuto, da se začne izločati maščoba. Dodamo čebulo in pražimo 5 minut, da se zmehča, nato dodamo riž in pražimo še 1 minuto. Dodamo kis in na koščke narezan paradižnik iz pločevinke ter dobro zmešamo.
Postopoma po zajemalkah dodajamo jušno osnovo – riž vsakič mešamo, dokler ne vpije vse osnove, šele nato dodamo naslednjo zajemalko. Ko dodamo zadnjo zajemalko jušne osnove, dodamo še grah in mešamo, dokler ni riž kuhan. Ugasnemo štedilnik ter vmešamo parmezan in po želji sesekljan peteršilj. Postrežemo kar iz kozice, zraven pa ponudimo še nariban parmezan za posip.